Vilde fans hærger Winehouses hus om natten
Om dagen er stemningen rolig, men om natten folder vilde scener sig ud foran huset, hvor Amy Winehouse døde. Foto: Polfoto, (AP Photo/Lefteris Pitarakis) / POLFOTO
Om dagen er der en højtidelig stemning ved huset, hvor Amy Winehouse døde. Men om natten hærger unge for at ære popidolets minde.

Amy Winehouse havde mindst to stærke sider ved sin personlighed. Den ene, talentet og selvstændigheden, gjorde hende berømt og skænkede hende en plads i musikhistorien. Den anden side, dæmonerne og det åbne forhold til stoffer, gjorde hende berygtet som et symbol på vildskab.

På samme måde ærer fansene hendes minde ved det hus, hvor hun døde. Om dagen i ro og orden, om natten i druk og slåskamp.

Den britiske avis The Sun har besøgt huset og rapporterer om vilde nattescener, der minder om diskoteksopførsel.

"Drukboldene danser og slås, ryger og drikker sig sanseløse. 'Det er, hvad Amy ville ha', siger de," skriver journalisten.

På gaden uden for huset vælter de fulde unge rundt. Et beruset skotsk par kommer trillende med en plastikbil, i Amys minde, forklarer de til journalisten:

"Amy ville sætte pris på det, det var, hvad hun ville have. Det er hendes fartøj til himlen."

Et andet sted kommer et par op at skændes:

"Det her er Amys dag," råber pigen til sin kæreste, og fortsætter, "Ikke alt handler om dig."

Bagefter sætter pigen sig på skødet af en af vagterne, der holder fansene ude fra ejendommen, som er beskyttet af et højt hegn. Hun prøver ifølge journalisten at flirte sig vej ind i huset, men da det mislykkes, prøver hun at kravle over hegnet.

Vagten hiver hende ned og pigen henvender sig i stedet til journalisten: "Så du, jeg prøvede at komme ind? Jeg tror, det er, hvad Amy ønskede sig. Jeg er ødelagt!"

Kilde: The Sun