Vild OL-fest kostbar for tyskere
Det tyske hockeylandshold holdt en våd og voldsom OL-fest og kan se frem til et krav om millionerstatning.

Tysklands hockeyhold gav den en over nakken, efter OL-guldet i London var kommet i hus. Derfor kan holdet se frem til en bøde på mere end 3,5 millioner kroner.

Tyskerne holdt fest på krydstogtskibet MS Deutschland efter finalesejren på 2-1 over Holland, og på skibet smadrede spillerne glas og efterlod brandmærker på de træbeklædte dæk, ligesom de tømte skibet for alkohol.

Tyske medier har sidenhen vist billeder af de glade hockeyspillere, hvor de sprøjter champagne på hinanden, bæller øl og ryger cigarer.

Det tyske hockeyforbund har undskyldt til skibets kaptajn og sagt, at det vil betale en eventuel efterregning. Men det var før, det store beløb kom på bordet. Det beretter nyhedsbureauet AFP.

Nu viser det sig, at dækket koster små 400.000 kroner at reparere. Dertil skal holdet betale for brug af krydstogtskibet i seks dage ud over de dage, som de havde lejet skibet. Så mange dage tog det nemlig at gøre skibet klar til brug igen.

Og med en dagspris på 560.000 kroner ender den samlede pris på et godt stykke over 3,5 millioner kroner. En ny oplysning for hockeyforbundets direktør Torsten Bartel.

- Vi har ikke fået nogen krav på skrift fra rederiet endnu, og vi ser ikke os selv om ansvarlige, men vi vil klare det her på en rolig og objektiv måde, siger direktøren.

/ritzau/