Vild med dans-deltager tjekkes for kræft: "Jeg er presset"

Daniel Svensson har i to omgange fået konstateret lymfeknudekræft. Han går fortsat til kontrol og det sætter sit præg både fysisk og psykisk.
Både Karina Frimodt og Daniel Svensson har haft kræft. De satser på, at være med i "Knæk cancer"-showet.
Både Karina Frimodt og Daniel Svensson har haft kræft. De satser på, at være med i "Knæk cancer"-showet. Foto: Sarah Christine Nørgaard

Der er et stykke vej endnu før Vild med dans-deltageren, den tidligere håndboldspiller i Skjern Daniel Svensson, kan kalde sig 100 procent fri af sin kræftsygdom.

Det skriver TV 2.

Daniel Svensson, som i øjeblikket danser henover de danske tv-skærme sammen med Karina Frimodt hver fredag aften, blev ramt af lymfeknudekræft i 2013.

Efter en kemo-behandling blev han kræftfri, men i 2016 vendte sygdommen tilbage og blev behandlet.

Han har været fri af kræftsygdommen siden juli sidste år, men går til kontrolskanning og skal gøre det i fire år endnu.

- Alle de her tanker, om hvad der skal ske med mit liv, hvis der bliver fundet kræft igen, kører rundt. Hvordan er mine chancer for at overleve, hvis jeg får det igen? Det påvirker min dagligdag, jeg er frustreret, nervøs, og jeg kan næsten ikke sove om natten, siger 35-årige Daniel Svensson til TV 2.

Den fortsatte kontrol sætter også sit præg, når han står i danselokalet:

- Jeg kan jo godt mærke, at jeg er presset fysisk og psykisk. Der er dage, jeg er så træt, at jeg dårligt kan løfte fødderne. Men det er jo ikke noget nyt for mig, det er en del af mit liv, og sådan er det, siger Daniel Svensson.

At det er en udfordring for Daniel Svensson forstår Karina Frimodt godt. Hun har selv været ramt af brystkræft og har fået fjernet det ene bryst. Derfor kan danseparret snakke åbent om det.

Parret har sat sig et mål om at være en del af Vild med dans indtil "Knæk Cancer"-showet i oktober.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.