Vild lønfest hos sygehus-chefer
Foto: Iris/Arkiv
På otte er sygehuscheferne i Region Syddanmarks løn steget med 40 procent.

Det er ikke på chefernes løn, at der bliver sparet i Region Syddanmark. Siden regionernes oprettelse i 2007 er sygehuschefernes løn steget med næsten 40 procent, skriver Fyens Stifttidende.

Det er et lønhop fra gennemsnitligt 92.000 kroner om måneden inklusiv pension til mere end 126.000 kroner. Imens har det resterende personale på sygehusene fået lønstigninger på mellem 17 og 20 procent i løbet af de otte år fra 2007 til 2015.

De syddanske sygehuschefer er også de bedst lønnede i landet.

Professor og arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet Henning Jørgensen mener, at de høje lønstigninger går imod normerne på det offentlige arbejdsmarked.

- Når de fleste lønmodtagere ikke har kunnet få lønstigninger af nogen betydning, så virker det næsten som ubehøvlet selvbetjening, når cheferne bevilger sig selv så store stigninger, siger han til Fyens Stifttidende.

Formanden for de offentlige chefer hos Djøf, Henning Thiesen, forsvarer de høje lønninger. Det skaffer de dygtigste ledere, siger han.

- Jeg har endnu ikke mødt nogen blandt vores omkring 6000 medlemmer, der ikke gerne vil have en god løn. Sygehusdirektørernes ansvar kan sammenlignes med direktørerne i en større privat virksomhed, men der er stadig tale om to vidt forskellige lønniveauer. Og hvis man vil have de bedst uddannede og mest erfarne ledere, må man altså også betale for det, siger Henning Thiesen til Fyens Stifttidende.