»Vil vi fortsat have VM, skal vi have en større hal«
Kultur ¿ NRGi Arena er med sine 5.000 tilskuerpladser for lille til de store idrætsarrangementer. Derfor vil rådmand Flemming Knudsen have en fire gange så stor multihal

En gigantisk idrætsarena med plads til 20.000 tilskuere. Et luksushotel med tilhørende konferencefaciliteter. Og en erhvervspark med kontorlokaler.

Sådan ser fremtiden ud for det område, der i dag huser den nedslidte cykelbane ved Århus Stadion. I hvert fald hvis det står til kulturrådmand Flemming Knudsen (S). Han er på vej med en indstilling til byrådet om opførelsen af det nye center. Venstres Bjørn Kristensen samt borgmester Nicolai Wammen (S) har allerede erklæret deres opbakning til projektet.

»Hvis vi fortsat skal kunne tiltrække store begivenheder som VM og EM i håndbold, skal vi have en større hal. Det er den melding, vi får fra idrætsforbundene,« siger Flemming Knudsen.

Rådgivningsfirmaet Rambøll skal nu vurdere omkostningerne ved projektet, der snildt kan løbe op i flere hundrede millioner kroner.

Flere eksperter kritiserer i dag i Nyhedsavisen, at en multihal vil være et dyrt projekt for kommunen, da mange idrætsforbund ikke er indstillet på at betale for leje af anlæg, når de afholder arrangementer. Desuden er det næppe mange sportsbegivenheder, der vil kunne tiltrække 20.000 tilskuere.

Erhvervsliv skal bidrage

Men ifølge Flemming Knudsen skal en del af udgifterne komme fra erhvervslivet.

»Flere interesserede investorer har allerede meldt sig med støtte til opførelsen af anlægget. Nu skal vi så finde ud af, hvordan driften af anlægget skal løbe rundt. Og her er idéen, at hotellet og erhvervscenteret skal være med til at finansiere driften,« siger Flemming Knudsen.

»Desuden er idéen med en multihal, at den også skal kunne bruges til udstillinger og store konferencer, så hallen kommer ikke til at stå tom i længere perioder,« siger han.

Byens for tiden største hal, NRGi Arena, stod færdig for bare fem år siden. Den har plads til knap 5.000 tilskuere.

»Men vi må konstatere, at den allerede nu er for lille. Derfor skal den fremover bruges til den daglige træning og turneringskampe i lavere rækker,« siger han.

Århus er ikke den eneste kommune med planer om en multihal. En undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut viste for nylig, at 14 procent af landets kommuner inden kommunalreformen havde sådanne planer.

»Jeg tror ikke, der er plads til mere end to så store haller i Danmark. Og den ene skal ligge i Århus,« erklærer Flemming Knudsen.

Læs også N2|Forside