Vil spare over to milliarder på ledige: Regeljunglen skal forenkles
De to milliarder kroner, som Kommunernes Landsforening mener, der kan spares, findes ved at ledige med enklere regler kommer hurtigere i job, siger Thomas Kastrup-Larsen (S), der er formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg og borgmester i Aalborg. Foto: Henning Bagger/Scanpix
I november præsenterer regeringen en omfattende forenkling af reglerne for jobindsatsen. Kommunernes Landsforening forventer store gevinster.
Omkring to en halv milliarder kroner om året, regner kommunerne med at kunne spare ved at forenkle den regeljungle, som i dag styrer den kommunale jobindsats, skriver b.dk.
 
Tidligere på året afleverede Kommunernes Landsforening et katalog med en lang række forslag til, hvordan der kan ryddes op i de over 30.000 sider, som reglerne på området fylder i dag. Og nu har KL regnet på, hvor meget man vil kunne spare, hvis regeringen følger organisationens anbefalinger.
 
De to milliarder kroner, som Kommunernes Landsforening mener, der kan spares, findes ved at ledige med enklere regler kommer hurtigere i job.
 

Større fokus på den enkelte ledige 

Når sagsbehandlere frigøres til bedre at kunne skaffe ledige i job frem at beskæftige sig med papirarbejde, vil flere blive hjulpet hurtigere ind på arbejdsmarkedet. Ifølge KL kan der desuden spares op imod en halv milliard kroner årligt på administration. Det fortæller Thomas Kastrup-Larsen (S), der er formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg og borgmester i Aalborg, til b.dk. 
 
Den samlede beskæftigelsesindsats koster i dag ca. 14 milliarder kroner, skriver b.dk
 
- De sparede penge vil kunne bruges på mange forskellige ting. Forbedringer af velfærd eller andet. Det er meget økonomi i det her, men samtidig vil et langt mere effektiv beskæftigelsesindsats sætte større fokus på den enkelte ledige, og det har de fortjent, siger Thomas Kastrup-Larsen, som presser på for at få regeringen til at spille ud med et forslag.
 
Og ifølge beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) sker det allerede i begyndelsen af næste måned. De forslag, som bliver fremlagt af regeringen, vil omfatte hele komplekset af regler og derfor være omfattet af en række forskellige forlig i Folketinget, som regeringen skal forhandle med partierne bag.