Vil prisfesten på boligmarkedet fortsætte?

Advertorials

Sponsoreret indhold:
Sponsoreret indhold:

Vil prisfesten på boligmarkedet fortsætte?

Danske boligøkonomer har spået 2019 til at blive endnu et godt år for boligejere: Et år med stadig stigende boligpriser. Dog forventes stigningen ikke at blive så markant, som vi har set det i de forgangene år. Andre økonomer spår ridser i lakken og et snarligt krak i boligboblen helt modsat dem, der holder fast i, at priserne fortsat vil og kan stige i en årrække endnu. Boligkøberne er blevet mere forsigtige og landets boligadvokater oplever stigende interesse for køberrådgivning hos danske boligsøgende, der i højere grad ønsker at have eksperter med sig om bord, når de kaster sig ud i bolighandlen anno 2019.   

Boligadvokater hjælper sikkert igennem boligjunglen

Køberne på boligmarkedet er i dag blevet mere bevidste om bolighandlens mange facetter og faldgrupper. Og særligt i landets største byer, hvor køberen ikke gives megen betænkningstid, når det gælder byens eftertragtede boliger, tyr flere og flere til boligadvokater, der sørger for en ordentlig bolighandel og sikrer en gennemtjekket og korrekt købsaftale, inden aftalen underskrives og nøglerne overdrages til de nye ejere.

Det er ikke kun i det hektiske boligmarked, at interessen for boligadvokater stiger: Når elementer som tinglysning eller refusionsopgørelsen vokser sig til uoverskuelige størrelser eller banken bliver for svære at kommunikere med, så beder danskerne boligadvokater om hjælp, hvorefter de overtager den til tider forvirrende og omfattende proces, som køb af bolig kan være.

En ny boligboble på vej?

Mens nogle økonomer forventer at priserne forsat stiger i år (om end forsigtigt), råber andre økonomer op om, at en boligboble er på vej, fordi prisstigningerne i særligt København og Aarhus er så meget ude af trit med resten af den økonomiske udvikling. Mens hus- og lejlighedspriserne andre steder i landet stadig ikke er kommet op på samme niveau som før finanskrisen, er priserne i landets to største byer eksploderet. Frygten for en ny boligboble er en af årsagerne til, at regeringen sidste år vedtog nye låneregler, der blandt andet sætter krav om egenbetaling og kortere lånetider.

Det store spørgsmål er, om boligsalgets kronede dage snart er en saga blot? I København kan kvadratmeterprisen på en ejerlejlighed nå op i omegnen af 42.000 kroner og huspriserne steg i 2018  i alle landets regioner – faktisk blev de i gennemsnitlig 100.000 kroner mere værd. At boligopsvinget endelig kan mærkes også langt fra København, spreder glæde i provinsen, og giver dermed flere boligejere fra de ydre områder et større frirum til at flytte, sælge eller forny.

Når flere økonomer mener, at prisfesten vil fortsætte, skyldes det især gode lønninger på et stabilt arbejdsmarked og meget lave renter, der gør det muligt for opsvinget at fortsætte. Men den meget høje kvadratmeterpris i Hovedstaden ser ud til at have nået sin absolutte grænse og forventes derfor at falde lidt i år. Men investorerne hos Euroinvestors frygter et drastisk fald i priserne på ejerlejligheder i Hovedstaden. Det skriver B.T., hvor investorerne udtrykker bekymring for et fald på hele seks procent i løbet af næste år.

Det er noget af en omvæltning fra tendensen de senere år, hvor boligejere i hovedstadsområdet har haft kronede dage og tjent mange hundredetusinde ved salg af deres bolig.

Ovenstående indhold er sponsoreret

Nyheder

Ryanair-boss:

Muslimske mænd er

den største risiko