Vil operere børn mod overvægt
Flere forældre vil have opereret deres børn ud af problemer med overflødige kilo.

Det er langt fra alle forældre, der mener, at gulerødder og løbeture er løsningen på deres børns vægtproblemer. På de fem offentlige sygehuse og de to private af slagsen, der foretager operationer mod overvægt, oplever lægerne en stigende efterspørgsel fra forældre, der vil have deres børn opereret ud af problemerne med de overflødige kilo, skriver Berlingske Tidende. I dag er aldersgrænsen for operationerne 20 år:

»Det er ofte forældre, der selv er blevet opereret for deres overvægt og føler, at de har fået et nyt liv. Så står de der med den alt for store Lille Peter og kan se, hvordan han er på vej ind i en meget svær tid. Det er da forståeligt,« siger læge fra Adipositasklinikken på Aalborg Sygehus Jens Peter Kroustrup til Berlingske.

Han mener, at aldersgrænserne for fedmeoperationer snart vil komme til debat igen. Overlæge Michael Strøckel fra Privathospitalet Hamlet vurderer, at 10-15 børn og unge årligt har så svært ved at tabe sig og så mange problemer med deres overvægt, at en operation kunne være en mulighed:

»Retningslinierne er en kæmpe fordel for os, når vi er under pres. Vi står jo sommetider med hulkende børn og vrede forældre, og vi kan godt forstå deres krav,« siger Michael Støckel til Berlingske.

Han mener det ville være i orden at operere den lille gruppe børn og unge mod fedme.