Viktor Axelsen sender landsmand ud i EM-kvartfinale

Viktor Axelsen havde et gear mere end Rasmus Gemke i EM-kvartfinalen mellem de to danskere.
Viktor Axelsen gør comeback ved EM efter en ankeloperation og tre måneders skadespause.
Viktor Axelsen gør comeback ved EM efter en ankeloperation og tre måneders skadespause. Foto: Jane Barlow/arkiv/Scanpix

Viktor Axelsen viste ingen nåde over for landsmanden Rasmus Gemke ved EM i badminton, der spilles i Huelva i Spanien.

I den rent danske kvartfinale viste verdensetteren Axelsen i perioder, hvorfor der er 31 pladser mellem de to på verdensranglisten.

Det gjorde han med en sejr på 21-11, 21-16. Gemke kæmpede hårdt for at hænge på, men både i første og andet sæt havde Axelsen et gear mere.

Dermed fortsætter Axelsen sit gode comeback ved EM efter en ankeloperation og tre måneders skadespause.

De to spillere fulgtes ad i første sæt til stillingen 9-8 i Axelsens favør. Så tog Axelsen syv point på stribe uden at se sig tilbage.

I andet sæt bevarede Gemke kontakten til Axelsen. Han kom på 10-10 i en dramatisk duel, hvor Gemke stormede rundt, og Axelsen slog ud af banen.

Begge spillere havde efterfølgende gode perioder med fem point på stribe, men Axelsen trak igen fra.

Et baghåndssmash sendte Axelsen foran 20-16, og på første matchbold bookede Axelsen en billet til semifinalen.

Her venter franskmanden Brice Leverdez, som i sin kvartfinale slog Nick Fransman i tre sæt.

Der var også lagt op til et dansk møde i en af de andre kvartfinaler, hvor Anders Antonsen og Jan Ø. Jørgensen stod til at duellere.

Men et krampeanfald efter torsdagens lange ottendedelsfinale mod israelske Misha Zilberman tog så hårdt på Antonsen, at han ikke blev klar til at møde sin landsmand i kvartfinalen. Jan Ø. Jørgensen gik derfor videre uden kamp.

Herredoublen Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen blev også klar til semifinalen med en sejr på 21-8, 20-22, 21-16 over det engelske par Marcus Ellis og Chris Langridge.

Doublen med Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding gik også videre til semifinalen, og det samme gjaldt doublerne Mathias Christiansen og Christinna Pedersen samt Maiken Fruergaard og Sara Thygesen.

Til gengæld blev kvartfinalen endestationen for Mathias Christensen og David Daugaard, der røg ud til et par fjerdeseedede russere.

I damesingle blev både Mia Blichfeldt og Line Kjærsfeldt semifinaleklar, mens Natalia Koch Rohde tabte sin kvartfinale mod førsteseedede Carolina Marín i to sæt.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.