Vigtig EU-post til Dan J.
Den århusianske politiker Dan Jørgensen (S) har sat sig på den vigtige post som næstformand i Europaparlamentets miljø-udvalg.

Et af Europaparlamentets yngste medlemmer, den 31-årige socialdemokrat Dan Jørgensen, har fået tilkæmpet sig en af de tunge poster i det 785 mands Europaparlamentet. Efter at de to nye medlemslande, Rumænien og Bulgarien, har fået plads i parlamentet, er formandsposterne i udvalgene blevet kastet op i luften, og da de landede igen, var det med den århusianske politiker som en af fire næstformænd for miljøudvalget.

»Det har hele tiden været meningen, at vi ville kæmpe for det, men det er en magtfuld post, og vi er et lille land, så det er en overraskelse, siger Dan Jørgensen, der hidtil har været menigt medlem af udvalget.

Ud over en endnu travlere dag kan Dan Jørgensen se frem til en god platform for indflydelse på de miljøpolitiske spørgsmål i EU.

»Jeg har jo kunnet se, hvor meget de andre har fået ud af det, og det er et godt sted at sidde. Man er blandt andet med til at fordele ordførerskaberne og sidder med i forhandlinger med ministerrådet,« fortæller han.

God hjælp fra Nyrup

At det er lykkedes at få posten som næstformand, tilskriver han selv to ting.

»Det er i al beskedenhed gået godt indtil videre, og det er lykkedes mig at få nogle ting igennem. Samtidig betyder det meget, at Poul Nyrup, som er formand for De Europæiske Socialdemokrater, virkelig har lagt sig i selen, for at få det til at lykkes,« siger han.

Poul Nyrup Rasmussen tilskriver det derimod Dan Jørgensens store engagement.

»Det viser, at man også i det store Europaparlament godt kan slå igennem med hårdt arbejde. Dan nyder stor anerkendelse blandt kollegerne i parlamentet, og det er det, der gjorde det muligt for ham at få posten,« siger den tidligere statsminister.