Vidner støtter terrortiltalt
Forsvarerne fik mulighed for at fører karaktervidner fredag i Glostrup-sagen, hvor den tiltalte C blev fremstillet som en behagelig og klog ung mand.

Efter at have hørt flere vidner fortælle, hvordan de fire tiltlate i den såkaldte Glostrup-sag om planlægning af terror var blevet mere og mere radikale i deres tilganfg til islam, fik de fires forsvarere mulighed for at fører vidner, der kunne tenge et mere positivt billede af drengene.

»Han var en af mine yndlingselever. Han var en af dem, der gjorde det værd at møde op. Hvis jeg ville lave lidt sjov, men prøvede at være alvorlig, kunne han se det med det samme. Vi kunne ikke snyde hinanden,« fortalte Tinne Hjerrild Jakobsen, der har været karatetræner for den tiltalte C.

Men da hun ikke havde set ham siden påske 2004, stillede dommer Bent Østerborg spørgsmålstegn ved, hvor langt tid vidneafhøringen burde vare. Forsvarer Thorkild Høyer påpegede dog, at anklagerne har bragt vidner tilbage fra da C gik i sjette klasse, og mente derfor, det var relevant også at høre den tidligere træner.

Derudover bragte han flere af C’s tidligere kammerater fra Vestre Borgerdyd Gymnasium ind. De fortalte alle, at C var en behaglig ung mand, der altid gik i ’hiphop’ tøj, og som brugte frikvarterne på at spille bordfodbold.

Anklagerne har forsøgt at tegne et billede af drengene som værende meget radikale, blandt andet ved at være fjendtlige over for kvinder. Men dette billede kunne ingen af C’s gymnasiekammerater genkende.

Til gengæld mente en af C’s klassekammerater, at den idrætslærer, som anklagerne bragte som vidne om en radikalisering, var fjendtligt indstillet over for skolens muslimske elever.

»Han var ikke så flink ved de muslimske elever. Hvis der skulle samles noget sammen efter idræt, var det altid de muslimske elever, der skulle gøre det, mens vi andre kunne gå ud og klæde om. Jeg vil mene, at han forskelsbehandlede os,« fortalte klassekammeraten.