Vidner: Polsk politi tævede dansker ihjel
Det var angiveligt politiet i Polen som tævede en 26-årig dansker ihjel. Arkivbillede. Foto: Colourbox
Broderen til den dræbte dansker i Polen har talt med vidner. De fortæller, at danskeren blev tæsket og kvalt af politi og ambulancefolk.

Dem der skulle redde Michael Jensen efter et overfald slog ham ihjel.

Det mener Michaels storebror, som har talt med vidner til episoden der endte den 26-årige fynbos liv, skriver Ekstra Bladet.

"Alt hvad vi har gravet frem viser, at polsk politi slog min bror ihjel, men vi kan først være sikre, når anklagemyndigheden har undersøgt sagen," siger Mariusz Suprewicz til Ekstra Bladet.

Danskeren blev først overfaldet natten til den 18. juni af ukendte gerningsmænd. Her efter fortæller vidner angiveligt, at ambulancereddere kom til og gav sig til at slå og sparke Michael Jensen i hovedet. Et af vidnerne er kvinde som bor på gaden, og som så overfaldet gennem sit stuevindue.

Hun forklarer, at politiet efterfølgende kom til stedet og holdt danskeren, mens ambulanceredderne slog videre.

"Ambulancen kører fra stedet og efterlader Michael hos de to betjente. De har lagt ham i håndjern, og mens han ligger på jorden, holder betjentene ham på plads med en fod på hans hals, mens de trækker op i hans arme, så han ikke kan få luft," fortæller broderen til Ekstra Bladet.

Michael spræller med benene og bliver så stille. Der går angiveligt ti minutter før betjentene forsøger med hjertemassage.

Ti dage senere slukkede familien for respiratoren.

Kilde: Ekstra Bladet