Vidne: Tiltalt sympatiserede med Bin Laden
Selv om han tog afstand fra terror-handlinger, havde den tiltalte A i Glostrup-sagen sympati for Osama Bin Laden, fortalte et vidne i Østre Landsret i dag. Samtidig kom det frem, at den unge mand har været gift i en uge.

Han var en forvirret ung mand, den 21-årige A, der oprindeligt kommer fra Bosnien. Det fortalte en ven af familien, da han torsdag i Østre Landsret skulle fortælle, hvad han vidste om den tiltalte.

»Sådan som jeg forstod det, havde han en vis sympati for Osama Bin Laden. Men når vi diskuterede det, og jeg spurgte ham om de ting som Bin Laden havde gjort, så sagde han, at det var forkert,« fortalte Amin Cevra, der også stammer fra Bosnien, og som brugte en tolk gennem det meste af afhøringen.

Han havde desuden givet udtryk for bekymring over for A?s mor efter Said Mansour, der er tiltalt ved Københavns Byret for at opfordre til terror, blev anholdt. Ifølge vidnet skyldtes det, at Said Mansour og A kom i samme moske.

A?s fætter havde ligeledes udtrykt bekymring over den udvikling, han kunne se sin fætter gennemgå. Fætteren havde selv advaret A mod den gruppe, han var begyndt at komme i. Men det resulterede kun i et køligt forhold imellem dem.

A lagde ikke skjul på sit forhold til Said Mansour, som han selv tog kontakt til. Det skete fordi A havde en ide til en undervisningsfilm på dansk omkring hvordan man beder, som han gerne ville lave sammen med Said Mansour. Kontakten mellem dem fortsatte, efter Said Mansour var blevet anholdt. Men da A også kom i fængsel, sluttede det.

Derudover kom det frem, at A har delt foldere om islam ud på gaden. Det var på den måde, at han mødte en nu 24-årig kvinde, som han senere giftede sig med. Kvinden var indkaldt som vidne, men da A?s familie ikke billigede ægteskabet, varede det kun en uge, og det var dermed begrænset, hvor meget hun kunne fortælle. Men hun formodede, at det var imamen Abu Ahmed, som alle de tiltalte tilsyneladende er kommet hos i kortere eller længere tid, der udarbejdede ægteskabskontrakten.

Da A blev afhørt kort tid efter anholdelsene benægtede han i første omgang al kendskab til den svensk-bosniske Maximus, der sidder for retten i Bosnien tiltalt for terror-virksomhed sammen med dansktyrkeren AC.

»Jeg ville ikke blandes ind i sagen. Jeg havde hjulpet AC med visum og billet,« forklarede han imidlertid i retten i dag.