Vidne: »Du kunne se frygten i Saddams øjne«
Et af vidnerne til Saddam Husseins henrettelse, siger at diktatoren var helt passiv under henrettelsen. Video af liget ventes offentliggjort senere.

Saddam Hussein var »underligt passiv« under sin henrettelse, siger Iraks sikkerhedsrådgiver, der overværede henrettelsen ved 4-tiden i morges dansk tid.

Ifølge Mowaffak al-Rubaie var der langt fra den trodsige Saddam Hussein, verden så under retssagen, til den Saddam, der i morges fik lagt løkken om sin hals.

»Han var en nedbrudt mand. Han var bange. Du kunne se frygten i hans øjne,« siger al-Rubaie til CNN.

Henrettelsen fandt sted i en irakisk sikkerhedslejr, som kendes som Camp Justice, i en nordlig forstad til Bagdad.

Ifølge vidnerne bar Saddam Hussein en kopi af Koranen med til henrettelsen og bad om at få den givet til en ven efter sin død. Men selv om den tidligere diktator angiveligt var bange, så nægtede han at få trukket en sort hætte over hovedet, da bødlen trådte frem. Han blev i stedet hængt uden hætte, og henrettelsen tog kun få minutter.

Hele henrettelsen er blevet optaget på video, og filmen vil blive frigivet senere. Filmen ventes dog ikke at vise selve dødsøjeblikket, oplyser BBC.

Tidligere oplyste flere nyhedsbureauer, at Saddams halvbror og tidligere efterretningschef, Barzan Hassan al-Tikriti, og chefdommeren Awad Ahmed al-Bandar blev henrettet sammen med Saddam Hussein. Nu siger de irakiske myndigheder dog, at de to andre dødsdømte først bliver hængt i næste uge.