Laurits' kollega blev dræbt på jobbet: Nu hylder han ham med en mindesang
Laurits Kofoed Moesgaard har sunget en cover-version af Lalehs 'Some Die Young', som en mindesang til ære for sin dræbte kollega Jesper Jul. (Foto: Foto: Laurits Kofoed Moesgaard/Privatfoto)
Politikollega indspiller mindesang på årsdagen for drabet på den 43-årige hundefører Jesper Jul, som blev skudt sidste år.

”Jeg vil holde dig i live ved at fortælle din historie.”

Sådan lyder en af linjerne i en netop offentliggjort mindesang til ære for politibetjenten og hundeføreren Jesper Jul, der blev skudt i hovedet og dræbt for præcis et år siden.

Den triste baggrund for mindesangen bliver serveret med bløde toner fra et velstemt piano af kollegaen Laurits Kofoed Moesgaard.

- Selvom Jesper Jul ikke var en af mine nærmeste kolleger, så bliver man alligevel ramt af sorg og frygt, for man går jo på den samme arbejdsplads og har en særlig korpsånd. Der er mange, der har mistet en nær ven eller et familiemedlem her, og selvfølgelig tænker man, at det kunne have været mig selv eller en af mine nærmeste, siger han som forklaring på baggrunden for at skrive sangen, som er lagt på YouTube.

Mange tænker stadig på ham

Jesper Jul blev dræbt af den dengang 26-årige Mikkel Starsø Renard. Han blev anholdt i Taastrup 40 minutter efter, at han på bare tre meters afstand rettede sit våben og affyrede pistolen mod den 43-årige betjent og familiefar.

Hør mindesangen her (artiklen fortsætter under videoen):

Some Die Young

Sagen vakte stor opsigt, og tusindvis af borgere tændte fakler i Albertslund, mens en spontan indsamling blev sat i gang til støtte for de efterladte. Efterfølgende holdt både justitsministeren, rigspolitichefen og Albertslunds borgmester taler ved mindehøjtideligheden.

Meningsløsheden, som greb de mange mennesker dengang, greb også Laurits Kofoed Moesgaard.

- Sangen er et udtryk for magtesløshed. Jeg har haft behov for at vise medfølelse, men det er også en måde for mig selv at bearbejde drabet. Jeg har ikke kunnet gøre en skid, og jeg har ikke været ramt på samme måde som familien og de nære venner, men jeg vil gerne vise, at vi stadig er mange, som tænker på dem, siger han.

Håber budskabet når frem til familien

Jesper Jul blev skudt, da han var ved at gøre sin bil klar på parkeringspladsen foran politigården ved politistationen i Albertslund.

Mikkel Starsø Renard havde ingen udeståender med den 43-årige hundefører, som han slog ihjel. Men han havde tidligere luftet ønsket om at skyde en betjent over for sin familie, noget som familien bare opfattede som tomme trusler.

Også på politihundeskolen Kildegaarden i Farum blev drabet på Jesper Jul markeret. Her holdt man et minuts stilhed til ære for den 43-årige afdøde (artiklen fortsætter under billedet).

Mikkel Starsø Renard blev dømt til forvaring og skal afsone sin straf i fængsel på ubestemt tid.

Netop på grund af sagens brutalitet har det været vigtigt for Laurits Kofoed Moesgaard ikke at træde over familiens grænser i forhold til, at sangen kunne komme til at handle om ham selv som musiker eller person.

- Jeg vil ikke have, at nogle føler, jeg træder ind et sted, hvor jeg ikke hører til. Jeg var jo bare en kollega og arbejdede på stationen. Derfor var det også en hårfin balance med billederne i videoen. Det er tilfældige mennesker, som skal symbolisere, at det kunne have været hvem som helst, men det kan være billeder af de efterladte, siger Laurits Kofoed Moesgaard, inden han slutter:

- Jeg har heldigvis fået en masse god respons fra kolleger, der har taget den til sig. Drabet har fyldt meget og ramt mange, men jeg håber bare, at sangen når frem til familien og kan varme.

via Listen To News