Victoria viser svenskerne sin datter
Sveriges kronprinsesse fejrer sin fødselsdag med at hilse på folket på Öland - og lille Estelle vækker jubel.

Tusinder af svenskere har lørdag traditionen tro fejret Victoriadagen i parken ved Solliden Slot på Öland. Men selv om det er hendes 35 år fødselsdag, så er det ikke kronprinsesse Victoria, der løber med al opmærksomheden.

Godt nok får den storsmilende tronfølger hilst på mange gratulanter og overrakt sommerbuketter og gaver.

Men størst jubel vækker hendes førstefødte, den knap fem måneder gamle prinsesse Estelle, som med store øjne debuterer på Victoriadagen i sin mors favn.

- I er nogle tapre sjæle - stor tak, fordi I er kommet, siger kronprinsessen med henvisning til, at det få timer forinden endnu stod ned i stænger på øen.

- Hvad, vil du også sige noget, spørger hun henvendt til sin hvidklædte datter, da Estelle begynder at røre på sig på sin mors arm under talen.

Da Victoria får travlt med at modtage lykønskninger, tager hendes mand, prins Daniel, over, mens den lille prinsesse tager al virakken med ophøjet ro.

Hele den royale familie er med ved den folkelige hyldest af fødselaren - kronprinsessens søskende, prinsesse Madeleine og prins Carl Philip med deres kærester, og forældrene, dronning Silvia og kong Carl XVI Gustaf, der i dagens anledning har smidt slipset.

Også regenten takker for fremmødet og glæder sig over vejret, som omsider arter sig.

- Endelig får vi lidt sol. Vi har alle det til fælles, at vi ikke har set solen så meget, men på Öland, på Solliden, lyser solen, siger den 66-årige konge, der også fremhæver sit første barnebarn:

- Og så har vi en ekstra lille solstråle her, lille Estelle, som lyser med sit nærvær. Det, synes jeg, er vidunderligt.

Kronprinsessens fødselsdag fejres lørdag aften med en privat middag og en offentlig koncert på øens idrætsplads, hvor blandt andre melodigrandprix-vinderen Loreen synger

/ritzau/TT