Vicki Berlin: Sådan kom jeg i topform

Sundhed
Skuespilleren Vicki Berlin i træningstøj med en lille brun hund
Vickis motion indebærer også gåture med de tre hunde, Walter, Fido og Gustav. På billedet er det Fido. (Foto: Privat)

Kira Eggers har taget skuespilleren under kærlig behandling og lært hende kunsten udi den periodiske faste.

Hvis det var så nemt, at ændre livsstil og spisevaner, ville mange flere gøre det, og jeg ville sikkert ikke have et job. Men sandheden er, det kan lade sig gøre - for alle. 
Rom blev ikke drukket på en dag, spørg selv skuespiller Vicki Berlin. Det har taget noget tid, at finde ud af, hvad der fungerer for lige netop hende. Vicki har et meget varieret arbejdsliv, der byder på udfordringer både med hensyn til koordinering af motion og at få den rigtige kost. Som skuespiller, bestilles maden oftest udefra, eller man bor på hoteller, der måske ikke helt har det sundeste mad på menuen. Lange arbejdsdage og på farten hele tiden giver ikke plads til selv at lave mad. Desuden lider Vicki af lavt stofskifte. Temmelig mange odds imod sig. Jeg fristes til at sige, hvis hun kan, kan alle! 

Rolle i international film

Vicki tog kontakt til mig for at komme i sin livs form til sin rolle i den internationale spillefilmen "Triangle of Sadness", med blandt andre Woody Harrelson på rollelisten. Jeg foreslog hende periodisk faste-modellen, netop for at imødekomme de svingende arbejdstider.
 
Periodisk faste, betyder, at man spiser efter et spisevindue. Nogen spiser mellem 10 og 18, andre spiser mellem 13 og 20 og så videre. Det afhænger af ens hverdag, og hvad der passer ind. Nogle dage spiser man uden for spisevinduet, hvis det ikke lige hænger sammen med ens aktiviteter.
Vicki Berlin og Kira Eggers
Vicki Berlin med sin personlige træner Kira Eggers. Foto: Privat

Lær at sulte

Der er ikke stramme regler. Pointen er dog, at man lader kroppen få ro, så den ikke hele tiden skal arbejde med at nedbryde mad. Mange benytter et spisevindue på otte eller seks timer. Man kan også bruge periodisk faste, til at bedre acceptere sin sult. Der er intet galt i at mærke sult, men for mange føles det angstprovokerende og man bliver tvær og irritabel.
 
Ved at man bliver fortrolig med sin sult,  bliver man også mere acceptabel over for den og ser den ikke som et problembarn, men mere et tegn på, at kroppen arbejder. Personligt lader jeg ikke længere sult styre mig. Hvis jeg ved, at jeg skal spise om to timer, så er jeg sådan set ligeglad med, at jeg er lidt sulten. Sådan har periodisk faste hjulpet mig. For Vicki har fasten været altafgørende for, at hun er mentalt og fysisk i sin bedste form nogensinde, for faste har faktisk mange fordele. Når hun spiser, spiser hun nærende og mættende mad, nok til, at kroppen kan fungere optimalt. 
 
Vicki Berlin med en skål morgenmad
Vickis faste morgenmad består af 30 gr havregryn, knuste hørfrø, plantedrik, blåbær og banan samt daglige vitaminer. Foto: Privat

- Hvordan går det med optagelserne til "Triangle of Sadness?"
- Det går godt. Vi er blevet forsinket på grund af corona, men vi har fået alle studieoptagelser i kassen, så nu er det næste location i Grækenland.

- Til rollen ønskede du at komme i bedre form og hvorfor periodisk faste?
- Det er min første store film ,og derfor vil jeg gerne være i topform. Det giver mig selvtillid og energi til optagelserne.
Det er den nemmeste måde for mig at tabe mig på - og jeg har prøvet næsten alle kure og diæter. Jeg tager let på, da mit stofskifte er utrolig lavt. Periodisk faste er ret overskueligt for mig, da jeg ikke skal spise konstant og have mad med alle vegne.
I praksis fungerer det sådan, at jeg træner om morgenen. Jeg powerwalker fem kilomenter og styrketræner på udendørs-maskiner. Når jeg kommer hjem, drikker jeg en masse vand og venter med morgenmaden til klokken 13. Næste måltid og sidste måltid er klokken 18. Det fungerer fint for mig.

Vegetarisk filmproduktion

- Oplever du, det er svært på filmoptagelsen, at følge faste og din veganske livsstil?
- Jeg kan ikke følge fasten på de dage, der er optagelse. Der står jeg meget tidlig op og er først sent færdig. Så der spiser jeg normalt. Men på mine fridage faster jeg. Det veganske er nemt - det er en svensk produktion, og de er super til det veganske derovre. Jeg er heller ikke den eneste veganer på holdet. Hele produktionen er i øvrigt vegetarisk, så ingen får kød, medmindre de decideret beder om det. Det synes jeg er et fedt initiativ...

En fit og slank Vicki Berlin i sort t-shirt og grå gamacher
Vicki Berlin. Skuespiller Gift med Nikolaj Tarp Alder: 42 år Aktuel med/i: Er i gang med optagelserne til Ruben Östlunds spillefilm "Triangle of Sadness" Foto: Privat

Woody Harrelson er raw-vegan, så han fik speciallavet mad. Han er en super fed fyr og lader mig altid spise med af hans mad. Han er 58 år og også i fantastisk form. Meget inspirerende...

- Hvor vigtig er opbakning hjemmefra, når man foretager en livsstilsændring?
- Det gør det hele meget nemmere og fjerner også nogle daglige irritationer. Jeg er utrolig heldig, at jeg har 100 procent opbakning fra min mand. Jeg ved mange kæmper med det.

- Hvor tit træner du og hvad?
- Jeg træner hver dag. Jeg har en app med et træningsprogram der hedder 7 MWC, som kan laves alle steder. Det bruger jeg især på hotelværelser. Når jeg er hjemme powerwalker jeg og bruger de udendørs træningspladser, der er overalt i København. Det er gratis træning, frisk luft og meget corona-venligt - what’s not to like?

Faste er ikke for alle

- Hvad var dit mål før du gik i gang med faste og har du opnået det?
- Mit mål var 10 kg. Det har jeg nået for langt tid siden og har mest brugt fasten til at holde vægten - men nu skal jeg snart afsted på optagelser, så napper jeg lige et par kilo mere, så jeg har lidt af en buffer. Og det er lykkes. Jeg har aldrig været i bedre form.

- Synes du, periodisk faste er anbefalelsesværdigt for andre eller er der ulemper man skal være opmærksom på, der ikke passer til alle?
- Det er ikke for alle. Folk, der står tidlig op og skal på arbejde, bliver nok for sultne og kommer til at mangle energi. Men jeg synes det er top-effektivt. Hvis man gerne vil smide de dumme kilo, synes jeg, man skal give det et skud.

- Bliver du aldrig sulten? 
- Jo, til tider. Men jeg har ikke så stort et problem med at være sulten - det bliver som en udfordring for mig og når jeg kan modstå, så er det som at vinde små kampe. Og så drikker jeg vand og te, når det er værst, man kan sagtens føle sult, når man egentlig er tørstig.

Facts om periodisk faste

Tænk på det som en ny livsstil, som din krop først skal vænne sig til. I begyndelsen er det normalt at opleve manglende energi, ekstrem sult og endda svimmelhed. Fordelene mærker man først efter et par uger. Så vær tålmodig, og baser ikke din oplevelse ud fra, hvordan du har det i starten. Overtid vil produktionen af hormonet ghrelin også kaldet sult-hormonet, der påvirker din følelse af sult og træthed falde, hvilket gør dig mindre sulten og mere energisk.
 
Periodisk faste dikterer ikke hvad du skal spise, men hvornår du spiser det 
Uden for spisevindue, kan alt indtages, som ikke indeholder kalorier og som er flydende 
Man kan benytte sig af PF dagligt eller nogle dage om ugen 
Den mest populære metode, hedder 16/8 hvilket betyder man faster i 16 timer og spiser i otte. Min personlige favorit.

Under faste, regulerer kroppen hormoner for at gøre kropsfedt mere tilgængeligt for kroppen at bruge som energi.

PF hjælper til, at regulere blodsukkeret 
Forbrændingen stiger ved PF
PF er et godt værktøj til vægttab - især hvis man formår at bruge metoden til vedligeholdelse efterfølgende, da man bedre kan regulere at spise færre kalorier 
PF fungerer virker meget individuelt og for nogen slet ikke.
For mere om PF: "Gør mindre end du plejer", af Nickolai Damgaard 



 

 

 

Skål med lakrids
Nyheder

Mand død af

overdosis lakrids

Meghan Markle siddende i sofa
Kongelige

Meghan i talentshow

Politibil i nærbillede
Nyheder

Højresvingsulykke:

Cyklist mister livet

Nærbillede af Donald Trump
Nyheder

Trump sagsøgt af niece

Lottokuponer
Nyheder

Efterly­­­ser Lotto-vinder:

Har du vundet 4,2 mio. kr?

Seks måneder gammel dreng smiler mens han står på vandski
Helt vildt

Deler vandene:

Baby står på vandski

Nærbillede af Zlatan Ibrahimovic
Corona

Svensk superstjerne smittet

Dobbeltdækker foran Big Ben
Corona

Nyt land på listen:

Fraråder rejser

til Storbritannien

To læger på intensivafdeling
Corona

Smitten tager til:

Mange nye indlagte

Unge pige med mundbind
Corona

Derfor afvises

coronasmitte

som luftbåren

redningshelikopter i luften
Krimi

8-årig i ulykke under

skoleudflugt - blev fundet

med snor om halsen

Til salg-skilt på hus
Nyheder

Så meget sælges

husene for i dit område

Bertel Haarder og Inger Støjberg står sammen foran Amalienborg i 2015
Nyheder

Haarder giver Støjberg

ret: Sexisme-debat er

gået over gevind

gigantisk robot testes i Japan
Helt vildt

Gigantisk robot 
sluppet løs i Japan

En kvinde og mand ligger i liggestole ved vandet
Nyheder

Tusinder har taget

forskud på feriepenge 

Den amerikanske præsident Donald Trump
Nyheder

Trump: Det kommende

valg er en katastrofe 

Demonstranter og politi på gaden i Louisville, Kentucky
Krimi

Politibetjente skudt 

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) udtaler sig foran flere mikrofoner
Nyheder

Suger oplysninger om

danskere via top-

hemmeligt spionsystem

Danske Banks hovedkontor i København
Nyheder

Nye problemer for Danske Bank

Old town i Warszawa
Corona

Efter studietur:

11 elever fra samme

klasse smittet

Grænsestation mellem Danmark og Tyskland.
Corona

Efter stigende smittetal:

Tyskland advarer

mod Danmark

Politifolk holder vagt ved foden af Eiffel-tårnet
Nyheder

Bombetrussel mod

Eiffel-tårnet

Nærbillede af mobiltelefon
Krimi

Ansat i børnehave anholdt:

Tog fotos under bleskift

Skilte med henholdsvis dame- og herretoilet.
Corona

Frygter coronasmitte på offentlige toiletter

læger tester passagerer i bil for corona
Corona

Dagens tal:

Over 500 nye smittede

portrætter af Anne-Elisabeth og Tom Hagen
Krimi

Retten: Tom Hagen

kan løslades

Billede af Lisbeth Hejsel
Krimi

Har du set Lisbeth

og hendes Hyundai?

Skilt til Vestre Landsret
Krimi

Ældre kvinde forgiftede sin mand:

Kager proppet med medicin

joan collins
Kendte

87-årig Dollars-stjerne

er gået på kur

en mand kigger ind ad vinduet til en Jensens Bøfhus-restaurant
Nyheder

Nul bøffer?: Jensens Bøfhus presses i konflikt

bilist kigger på mobiltelefon
Krimi

800 knaldet for

håndholdt mobil

på én uge

sedler og mønter
Nyheder

Sådan vil du bruge dine
indefrosne feriepenge

Billede af en masse mønter
Nyheder

Flertal presser på:

Frigiv alle feriepengene

letpåklædt kvinde
Krimi

Ulovligt marked for

danske nøgenbilleder:

Det koster 20 kroner

Elon MUsk står foran en Tesla model 3
Nyheder

Tesla-stifter: Stort

prisfald på elbiler

Et billede fra politiets lagre med stjåle designermøbler
Krimi

Hælervarer for

to milliarder:

Er din stol varm?

illustration af covid-19
Corona

Tjek din branche:

Så mange smittes

med corona

billede af et lyn
Nyheder

Lyn slår ned under fodboldkamp:

14 børn kvæstet

Scandinavian Star set fra luften
Nyheder

Scandinavian Star-kaptajn

Hugo Larsen er død

billede af det udsendte materiale
Corona

Usikker antistoftest

sendes til

halv million danskere

strandede hvaler ved Tasmanien
Dyreliv

Australien finder 470 hvaler i rekordstor stranding

To hundefører står med deres hunde i lufthavnen i Helsinki. De to hundefører, som begge er kvinder, har grønne t-shirts på. De står ved nogle officielle skilte, der viser, at hundene tjekker for coronavirus.
Nyheder

Hunde skal snuse sig frem

til coronasmittede i lufthavn

En politibetjent med ryggen til. Han har en sort jakke på med hvide versaler, hvor der står "politi".
Krimi

Betjente viste sig

at være tricktyve

Nærbillede af Donald Trump på en talerstol med et rødt slips og åben mund. Den amerikanske præsident ses i profil.
Corona

Trump: Kina må tage

ansvar for pandamien

Den norske prinsesse Märtha Louises kæreste med solbriller på sammen med Märtha Louise og en blondine
Kongelige

Prinsessen overrasket af

skandale-kæresten

stjernehimmelen med nordlys og grandtræer i baggrunden
Nyheder

Hold øje med

efterårshimmelen

Et stort gråt Herkulesfly holder i en lufthavn. I baggrunden ses flere andre fly i luften.
Krimi

Herculesfly nødlander 

i Aalborg

En sygeplejerske med engangskitel, hårnet, mundbind og gummihansker tilser en oatient på intensivafdelingen.
Corona

Endnu flere smittede men

kontakttallet falder

Pengesedler og mønter
Nyheder

Datoen er klar:

Her kan du få dine

feriepenge

Tommy Kenter og Janne Hiort
Kendte

Tommy Kenter

er blevet gift

Ambulance med udrykning
Krimi

84-årig død i bilulykke

Brand i kæmpe affaldsberg
Nyheder

Brand i Roskilde kan

vare flere måneder

Havørn på himlen
Dyreliv

Fire havørne fundet døde:

Frygter forgiftning

Mugshot af Mark Chapman
Nyheder

Lennons drabsmand undskylder

Britt Bendixen i TV-studiet
Underholdning

Britt Bendixen gør comeback:

Jeg er på toppen

Strandede grindehvaler på Tasmaniens vestkyst
Dyreliv

270 strandede hvaler
kæmper for livet 

Hugo Drax i Moonraker
Kendte

Ikonisk Bond-skurk død

Utydelige skilte i tåge
Nyheder

DMI advarer:

Farligt vejr

Satellitbillede af atomanlæg i Nordkorea
Nyheder

Nordkoreas atomprogram

vækker bekymring 

retten i Sønderborg set udefra
Krimi

39-årig delte sine

overgreb på 5-årig

på nettet

Kø til coronatest foran CASA Arena i Horsens
Corona

Kæmpe kø: Flere må

gå hjem uden test

Død elefant set fra luften
Dyreliv

Mystisk massedød

blandt elefanter

er opklaret 

Det skotske ægtepar Colin og Christine Weir skåler i champagne efter at have vundet 1,3 milliarder i lotto i 2011.
Helt vildt

Vandt i Lotto:

Fyrede 325 millioner

af på otte år 

Portrætfoto af dronning Margrethe
Kongelige

Kongehuset afslører

nyt portræt af dronningen

"Hold afstand"-skilt på gaden i dansk by
Corona

Corona-detektiver

skal bryde smittekæder

En kvinde med små røde trusser ligger ovenpå en mand
Sex og samliv

Her er danskernes

foretrukne sexstillinger

Person med handsker håndterer en coronatest
Corona

418 nye smittede

- antallet af indlagte

stiger 

En grøn avokado holdes imellem hænderne
Nyheder

Du gror eksotiske planter forgæves

I forgrunden ser man politiets fotovogn med måleudstyr i baggrunden kommer en bil susende.
Krimi

Fartfjols: Kørte i fotofælde

fire gange - med vilje

Et askebæger med to skoder i fotograferet tæt på
Nyheder

Salg af smuglersmøger

eksploderet

Fire brune malkekøer græsser i et grønt område med træer i baggrunden.
Dyreliv

Vil bekæmpe

ko-bøvser

med virus

Modellen Cecilie Haugaard med langt mørkt hår og en sort blondekjole ved siden af sin mand musikeren Christopher der er klædt i smoking. Hun smiler og kigger direkte ind i kameraet.
Kendte

Venter første barn sammen

nærbillede af eks-politikeren Pia Allerslev med halstørklæde og vind i håret.
Corona

Pia Allerslev smittet: 

Undrer sig over forløb

Inger Støjberg fotograferet på Christiansborg på billedet taler hun med alvorlig mine.
Nyheder

Inger Støjberg: Sexismesnak

er ved at gå over gevind

Anita Lindblom
Kendte

Svensk Sånt er livet-sangerinde er død - 82 år

En hammer der er hugget ned i noget glas, som splintre omkring hovedet på hammeren.
Krimi

Kvinde slået flere gange

i hovedet med hammer 

Folk med paraplyer og vintertøj går med ryggen til ned af en gade.
Nyheder

Øv! Regn og vind

kvæler sensommersolen

En hospitalsstue, hvor to læger eller sygesplejersker står ved en hospitalsseng med engangskitler, hårnet, handsker og masker på.
Corona

Flere alvorligt syge

patienter overlever

Ulrik Wilbek og Susanne Munk
Kendte

Ulrik Wilbek om

sin rædselsuge:

Min kone blev lagt i koma

Fartkamera i bil
Krimi

Pas på farten:

Politiet øger indsatsen

i den kommende uge