Viborgtræner revser dansk kvindehåndbold
Kulturen i kvindehåndbold skal ændres, og Danmark kan lære meget af Norge, mener Viborg HK's træner.

Team Danmarks direktør, Michael Andersen, har i kølvandet på den skuffende OL-indsats rettet en skarp kritik mod træningskulturen blandt landets kvindelige håndboldspillere. Der skal trænes hårdere, mener direktøren.

Og Michael Andersen får opbakning fra Viborg HK's dametræner, Martin Albertsen.

- I de seneste år har vi rent faktisk snakket om, at der skal gøres noget ved træningsmængden og træningsindholdet. Vi er nødt til at "steppe up" i forhold til vores konkurrenter fra udlandet.

- Vi ser, at de udenlandske spillere, der kommer til den danske liga, har en stor iver for at træne meget og for at forbedre sig markant på det fysiske område.

- Der kan vi i Danmark sagtens træde et skridt op ved at kigge på, hvad der sker i Norge og i andre lande, fortæller Martin Albertsen.

De norske kvinder tog for anden gang i træk hjem fra OL med en guldmedalje. Og Martin Albertsen oplever en klar forskel mellem den danske og den norske kvindelige håndboldspiller.

- De norske spillere, jeg har i klubben, er totalt kyniske omkring deres idræt og tilsidesætter alt det, der kræves for at blive de bedste. De giver den ofte en ekstra skalle i styrketræningslokalet. Også mere, end vi kræver af dem.

- De vil være de bedste, og den kultur kan vi sagtens adoptere i Danmark.

Skal dansk kvindehåndbold genrejses, så kræver det ifølge Viborg-træneren omprioriteringer. Både ude i klubberne og hos den enkelte spiller.

- Det er en kultur, der skal ændres, og det vil tage tid at få den ændret rundt omkring i klubberne.

- Men også at få kulturen ændret oppe i hovederne på spillerne. For hvis man vil være med i verdenstoppen i damehåndbold, så kræver det, at man tilsidesætter andre ting og fokuserer 100 procent på håndbold.

/ritzau/