Viborg pokalmestre hos kvinderne
I en ikke specielt velspillet finale vandt Viborgs håndboldkvinder 27-24 over Slagelse og er danske pokalmestre 2006.

Læs også: Kolding er sikre pokalmestre

Sidste år smed Viborgs kvinder en stor føring væk i pokalfinalen mod GOG. Lørdag var de lige ved at gøre det igen – denne gang mod Slagelse. I sidste ende vandt Viborg dog med 27-24 og kan nu lægge pokaltitlen oven i det danske mesterskab og Champions League, hvor Viborg allerede er regerende mestre.

I finalens første halvlegs første halvdel fulgtes holdene pænt ad. Men hen mod slutningen trak Viborg fra og kunne gå til pause med en føring på 13-10.

I en ikke specielt velspillet første halvleg havde Viborg bedst styr på angrebsspillet, mens Slagelse ikke fandt rytmen foran Viborgs mål og ofte forfalt til enkeltmandspræstationer. Det billede fortsatte fra anden halvlegs start, og Viborg udbyggede føringen.

Midtvejs i halvlegen forsøgte Slagelse at lægge ekstra pres på Viborg. Det lykkedes til dels, men en udvisning på et kritisk tidspunkt og en skade til Bojana Popovic forpurrede Slagelses forsøg på comeback. Alligevel lykkedes det Slagelse at nærme sig et tydeligt nervøst Viborg-hold.

 

Rikke Skov pokalfighter

Fire minutter før tid kom Popovic tilbage på banen og reducerede straks til 23-25. Med et par gode redninger fik Viborg dog lukket af, og så blev sejren kørt hjem med 27-24. Dermed fik holdet revanche for sidste års finale, hvor man smed en sikker føring over GOG væk i kampens slutning.

Rikke Skov gik forrest på Viborgs hold i både forsvar og angreb, og blev efter kampen kåret til årets pokalfighter.