Vi talte os til den store kærlighed
Parløb ? Jacob og Jens mødtes for sjov på nettet. De mailede flere gange daglig i to måneder, og da de endelig mødtes, blev de begge skuffede. Men den gode kommunikation fortsatte, og pludselig var der ingen vej tilbage. Jens forlod kone og børn, og året

Når man er gift og har børn, er det ikke lykken at blive forelsket. Derfor tænkte Jens Ejbye Schmidt heller ikke, at han var forelsket. Han levede nemlig fint med kone og to børn i en villa i Nordsjælland, og den intense mailkorrespondance, han havde kørende med Jakob Johannsen, var absolut kun for sjov.

Mailede sammen

»Det startede i marts 2004. Vi mødtes på nettet og begyndte at maile sammen. Det blev hurtigt til flere mails og sms er om dagen. Jeg syntes, Jakob var interessant, og vi fortalte hinanden alt muligt,« fortæller Jens, der er 41 år og har to børn på otte og tolv år, og som på 20. år var sammen med sin kone. Jakob havde heller ikke nogen anden dagsorden kørende, for efter en skilsmisse fra en anden mand, havde han lovet sig selv, at han ikke skulle have nogen kæreste det første år. Men de to mænd havde meget at tale om. De er begge uddannet ingeniører, Jens er miljøforsker, og Jakob projektudvikler boliger, og så var der tusind andre ting at tale om: »Jeg kunne lide at maile med Jens, og jeg havde ingen anelse om, at han var gift og havde børn. Det kom sådan på salamimetoden, og til sidst gættede jeg det selv. Jens skrev til mig en lørdag aften, at han var hjemme og passe sin søsters barn, og jeg tænkte, at det kunne jeg godt lide, for jeg kunne sagtens selv sidde hjemme en lørdag aften og passe min søsters børn,« forklarer den 39-årige Jakob.

h nej!

Efter to måneder ville Jakob møde Jens, og så inviterede han ham til middag. Og det var lidt af en overraskelse:»Da jeg åbnede døren, tænkte jeg: »Åh, nej, hvordan får jeg ham ud af døren igen. For han var slet ikke, hvad jeg havde forestillet mig,« fortæller Jakob og griner, for Jens var heller ikke særlig begejstret. Men maden var lavet, så den skulle bare ned i en fart, så Jens kunne tage hjem igen. »Men da vi begyndte at snakke, glemte vi tiden. Vi kendte jo hinanden godt via vores mails, og pludselig var der gået fem timer, og vi endte med at kysse lidt,« fortæller Jakob.

Mellem linierne

Derfra fortsatte korrespondancen, og de mødtes igen ugen efter. Men så gik der længere tid, for de skulle begge rejse med jobbet, og på den måde var de på skift ude af landet de næste seks uger. Og her skete der en forandring:»Pludselig mailede vi på en anden måde. Der stod ,noget mellem linjerne, der ikke var der før,« fortæller Jens, og nu blev det ganske nødvendigt, at de kunne mødes. Og det gjorde de, så ofte de kunne. Men så blev det skolesommerferie, og Jens skulle tre uger af sted med familien:»Det var først dér, jeg gættede, han var gift og havde børn. Jeg blev vred, for jeg var bange for at blive såret. På det tidspunkt var jeg jo forelsket i Jens,« fortæller Jakob.Men Jens tog på ferie, og det gik helt fint:»Det var o.k., for det var jo børnene, der var i fokus. Men da vi kom hjem, besluttede jeg, at jeg måtte fortælle min kone om Jakob. Det var selvfølgelig ikke nemt. Men senere har min kone sagt, at hun egentlig altid har vidst, at jeg var til mænd,« fortæller Jens.Men børnene vidste ikke noget endnu, for de tre voksne – Jens, Jakob og konen – besluttede sig for at stå sammen, og gøre det nemmest muligt for børnene.»Jeg spiste en middag alene med Jens" kone, og vi fik talt ud om tingene. Hun indrømmede, at hun ikke var kommet, hvis jeg havde været en kvinde. Men vores situation var en helt anden,« forklarer Jakob.Jens flyttede ind, og de begyndte ret hurtigt at have børnene fast hver anden uge.

Fortalte det i skolen

»Det sværeste var at sige det til børnene. Jeg var også henne på skolen og fortælle det til klassen, men børn synes slet ikke, det er mærkeligt, at Simons far har fået en ny kæreste, der hedder Jakob. De var mere interesserede i, hvornår de kunne lege med ham og sådan nogle praktiske ting,« fortæller Jens.Han blev officielt skilt i maj sidste år, og samme sommer blev de to mænd gift. »I dag ses vi alle som gode venner. Vi har netop holdt juleaften hjemme hos børnenes mor, og de sætter sig lige så gerne op på skødet af mig, som hos Jens og Deres mor« fortæller Jakob.