»Vi skal skamme os«
Koncert ? Chadi Abdul Karim kunne til sidst ikke sove af frustration over uroen i sit elskede Gellerup, så nu arrangerer han en skideballekoncert med kendte Århus V-kunstnere

Klokken var halv tre om natten sidste torsdag, men larmen uden for vinduet, og tankerne i hans hoved holdt Chadi Abdul Karim vågen.
»Jeg var så træt af at have det elendigt over at bo et sted, som jeg elsker mere end noget andet. Jeg følte, at jeg var nødt til at gøre noget. Det er enhver persons pligt at bidrage med det, man kan,« mener Chadi Abdul Karim, som rejste sig fra sengen og satte sig til computeren for at gøre noget.

Brandene er alles skyld

Kort efter havde han en plakat og en idé parat: Gellerup skulle ruskes op med en regulær skideballekoncert.
»Der er så mange, der er trætte af det, så lad os nu tage os sammen. Brandene er alles skyld. Om man selv gør det eller bare lader det ske, fordi man ikke interesserer sig nok for området. Vi skal skamme os over, at vi lader det ske,« siger Chadi Abdul Karim.

Kunne ikke vente

Koncerten bliver allerede holdt næste onsdag, og den korte forberedelsestid giver stor travlhed for både Chadi Abdul Karim og de mange gode kræfter fra Gellerup, som han har fået til at hjælpe sig og støtte projektet.
»Der var mange, der opfordrede mig til at udskyde det, men jeg kunne ikke vente. Det er nu og her, det foregår,« siger Chadi Abdul Karim, som har mødt stor velvilje fra kommunen, Gellerup Bibliotek, foreninger i Gellerup og ikke mindst de kunstnere, der optræder gratis ved koncerten.
»Det ord, jeg har hørt mest den seneste uge, er forpligtet . Folk føler, at de er nødt til at stille op. Jeg har fået alle dem, som jeg gerne ville have,« siger han.

Støtter op

En af dem er rapperen Johnson, der ikke var sen til at sige ja, da han blev spurgt.
»Jeg synes, det er så ærgerligt, det, der sker i Brabrand, og man kommer til at tænke over, hvad der sker med ens gamle kvarter. Så det her var en mulighed for at give noget tilbage og støtte op om kvarteret,« siger han.
Chadi Abdul Karim håber, at koncerten får borgerne i Gellerup til at vågne lidt mere op.
»Jeg håber, det går op for folk, at det kan have slemme konsekvenser. Gellerups ry bliver værre og værre, og faren er, at Gellerup bliver mere indelukket og tænker, at resten af Århus vil ikke have noget med os at gøre, så vi kan bare passe os selv?,« siger Chadi Abdul Karim.