Vi mødte Gud på motorvejen
Hans og Inge Berntsen slap mirakuløst fra en torpedering af en lastbil med 103 kilometer i timen. På motorvejen ved siden af deres totalskadede Mercedes lå et opslået testamente. Et tegn fra Jesus, mener de

Bil og campingvogn er totalskadede. Men Hans og Inge Berntsen og deres to sønner kan alle stige ud –uden en skramme. Der er sket et mirakel. Men sådan tænker de ikke den dag.

Alle deres ejendele ligger spredt ud over motorvejen. Også det lille rejsetestamente.

Inge Berntsen finder bogen med ryggen nedad og opslået på Markus-evangeliets 13. kapitel.

Pas på, vær årvågne! Thi I ved ikke, når tiden er der. Det er som en mand, der drog udenlands; han forlod sit hus og overgav styret til sine tjenere; han gav enhver sin gerning, og dørvogteren bød ham at vågen.

»Det var lige præcis vores situation. Vi tog det som en kald fra Gud,« siger Hans Berntsen.

Hjertetransplantationen

Kort efter ulykken oplever Hans Berntsen det, som han kalder sit livs hjertetransplantation.

Familien går nu oftere i kirke, og en dag bliver han inviteret hjem til en bager, der formår at give ham en særlig indsigt i troen.

»Det er som om, jeg hører en indre stemme, der siger Hans, du siger, du tror på Jesus ,« fortæller Hans Berntsen.

»Jeg forstår pludselig, at man ikke skal tro med hovedet, som jeg altid havde gjort, men i stedet med hjertet. Det er som om, jeg får Jesus ånd i mit hjerte,« uddyber Hans Berntsen.

Helbredende evner

Et år efter ulykken får Hans Berntsen den næste stærke åndelige oplevelse. Den norske prædikant Sverre Granlund holder et helbredelsesmøde, hvor han beder for kirkegængerne.

En norsk prædikant kommer efter et foredrag hen til Hans og Inge Berntsen.

»Jeg har ventet, at du skulle komme. Har du din kone med?«, lyder det fra præsten.

Hans Berntsen er overrasket, og ved ikke hvad han skal svare udover, at konen er med.

»Jeg har en hilsen fra Herren,« fortsætter præsten. Han begynder nu at berette om ting, parret har oplevet, skønt, de har aldrig har mødt præsten før.

»Gud vil på en speciel måde bruge dig til at bede for de syge,« er en af de særlige oplysninger, præsten kommer med.

Hånden på hovedet

Allerede samme måned demonstrerer Hans Berntsen en prøve på sin kunnen. Under et besøg i Aars Rotary Klub mener tre medlemmer at få lagt halvanden centimeter til deres ben. Et andet sted beder han åreknuderne væk på ældre damer. Andre kan fortælle, at de bliver helbredt for eksem, knogleskørhed, ledproblemer og muskelgigt.

Hans Berntsen har siden 1981 haft flittig foredragsvirksomhed om det, han kalder evangeliets forvandlende, helbredende kraft og Guds kærlighed. Foredragsvirksomheden sker gennem hans missionsvirksomhed Mission Danmark.