Blogindlæg Vi kan ikke beskatte os til bedre velfærd

May-Britt Kattrup blev valgt til Folketinget i 2015 for Liberal Alliance og er i dag partiets erhvervs-, sundheds- og ældreordfører. May-Britt Kattrup er uddannet civiløkonom og har en erhvervskarriere bag sig som eksempelvis brandmanager i Coca-Cola.

Det virker til, at den danske venstrefløj inklusiv socialdemokraterne har fået en sær spiseforstyrrelse op til det forestående folketingsvalg.

Den virker fuldstændig umættelig i forhold til at udskrive nye fantasifulde skatter. Partierne kan slet ikke få nok.

Således er SF’s appetit for ekstra skatteopkrævning gået så vidt, at de helt har glemt, hvor hårdt beskattet et land, Danmark i forvejen er. Pia Olsen Dyhr har igen og igen gentaget behovet for en topskat på aktier.

Det forekommer lidt besynderligt al den stund, at der allerede eksisterer en topskat på aktier i Danmark. Aktieindkomst under 54.000 kroner beskattes i dag med 27 procent. Men indkomster derudover beskattes med 42 procent.

Det er så højt, at den flovt placerer Danmark i den absolutte elite inden for aktiebeskatning blandt OECD-landene.

Hvor mange topskatter ønsker SF sig egentlig?

Venstrefløjens sult efter nye skatter synes så aggressiv, at den helt glemmer at holde øjet på bolden. Fint nok, at de ideologisk set slet ikke kan få nok. Men virker det? Vil Danmark som samfund blive bedre og mere velstående, hvis vi brandbeskatter alt fra arbejde til kapital og aktier?

Vil vi kunne finansiere fremtidens velfærd ved at beskatte hårdere?

Svaret er i mine øjne entydigt nej.

Lad os tage eksemplet med aktiebeskatningen. OECD har i sin seneste landerapport – stik imod SFs forslag – anbefalet Danmark at sætte topskatten på aktier ned.

Det hænger sammen med, at når man vil beskatte aktier, kapital og erhvervslivet så hårdt, som venstrefløjen ønsker, så vil man også få færre indtægter og færre investeringer.

Derudover kan det også have nogle skadelige konsekvenser for forbrugerne, hvis man pålægger erhvervslivet endnu hårdere beskatning.

Socialdemokratiet har i sit nye pensionsudspil foreslået at pålægge bankerne en ekstraskat på 1,5 milliarder. Det er jo meget besnærende at pålægge den for tiden mest udskældte branche flere afgifter.

Jeg tager på alle måder stærk afstand fra de sager om hvidvask, der har fundet sted i eksempelvis Danske Bank og Nordea. Men vi bliver nødt til at kigge på de konsekvenser, det kan have for forbrugere og borgere, når Socialdemokratiet ønsker at lade bankerne holde for.

Finansministeriets embedsmænd har i et svar til Folketingets Finansudvalg vurderet, at Socialdemokratiets forslag vil ramme forbrugerne i form af højere renter og gøre boligerne mindre værd. Er det virkelig den vej, venstrefløjen ønsker at gå?

Liberal Alliance ønsker at gå en helt anden vej. I et af verdens hårdest beskattede lande er yderligere skatteopkrævning ikke det, som kan skabe den vækst og velstand, der er behov for, hvis vi også skal have råd til at drive sygehusene, daginstitutioner og skolerne i fremtiden.

Tiden er inde til, at vi gør det langt mere attraktivt at arbejde og indføre et højere bundfradrag, så ingen skal betale skat af de første 7.000 kroner, de tjener om måneden.

Og så skal vi droppe den evindelige mistænkeliggørelse af de danskere, som har de højeste indkomster i Danmark. For vi gør ikke Danmark rigere ved at stække toppen. Vækst, Velstand OG Velfærd.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News