Vi har reageret

Medierne skal ha et kritisk øje på myndighederne. Myndighederne skal ha et kritisk øje på dem, de overvåger. Medierne skal vel også søge at skrive sandheden. Det gør Nyhedsavisen ikke her. Sandheden er, at ministeren har reageret - og det har Sundhedsstyrelsen også.

Indtil januar kunne vi kun henstille til amterne at følge vores anbefalinger. Flere sager dokumenterede, at det ikke var nok, hvorefter sundhedsministeren - med stor opbakning i Folketinget - ændrede loven og gav styrelsen mere magt.

Vi reagerede straks i efteråret 2005 og foråret 2006, hvor vi meddelte amterne, at behandlingen skulle samles på færre hænder. Jeg er ked af at læse i Nyhedsavisen, at et par læger ikke tror på dokumentationen. Det gør heldigvis både eksperterne, politikere og administratorer. Vi er - blandt andet via anbefalinger fra

Sundhedsstyrelsen - i gang med at lægge det danske sygehussystem om og blandt andet fastlægge, hvor mange steder behandlinger må udføres. Det er ikke ukompliceret, men der er opbakning og ordentlighed. Imens vil jeg håbe, at medierne ikke vil opskræmme befolkningen og få dem til at ængstes for at tage på sygehuset. Vi har et godt sygehusvæsen.

Det skal blive bedre. Regionerne og Sundhedsstyrelsen har fået flere muligheder. Det ser vi frem til resultaterne af.