Der findes vel ikke noget, der er lettere end at koge et æg, vel? Problemet er bare, at det faktisk slet ikke skal koges, hvis du vil have det perfekte resultat.
Det er avisen Metro, der kommer med den opsigtsvækkende nyhed. Som egentlig slet ikke er en nyhed. Men avisen har fået fat i en kogebog fra 1942, ”How to cook a wolf”, skrevet af mad-entusiasten M. F. K. Fisher. Her er dedikeret et helt kapitel til, hvordan man bedst tilbereder sine æg.
Og når det handler om ”kogte” æg er vandtemperaturen afgørende for resultatet. De fleste af os bringer vandet i kog og dropper æggene i det spilkogende vand. Men det er ifølge forfatteren en forkert fremgangsmåde: På den måde koges æggehviden nærmest skallen øjeblikkeligt, mens det tager langt længere tid at koge blommen.
I stedet anbefaler forfatteren to metoder til det perfekte æg: Skyl ægget under den kolde hane for at undgå, at skallen knækker. Derefter skal ægget i vand, der simrer ved jævn varme, men ikke koger. Tilberedningstiden er den samme, som du plejer.
En anden metode er at placere ægget i koldt vandt i en lille gryde. Varme vandet hurtigt op, og når der begynder at komme bobler, er ægget klar.