En ældre herre står i Københavns Lufthavn. Han er bedrøvet. Sikkerhedspersonalet har nemlig lige forhindret ham i at tage omkring 10 dåser leverpostej med på ferie.
Men han er ikke alene. For det er svært at undvære den hjemlige og trygge smag og duft af en nyåbnet dåse leverpostej, når man skal på ferie.
Sådan tænker mange danskere i hvert fald, når de pakker kufferten. Så hver eneste dag må sikkerhedspersonalet skride ind og tage dåsemaden fra de rejsende, der glemmer, at dåser ikke må tages med i håndbagagen.
"Vi oplever dagligt, at vi må konfiskere dåsemad fra vores passagerer. Folk glemmer simpelthen at pakke det i den bagage, de tjekker ind," siger sikkerhedschef i Købehavns Lufthavn, Johnnie Müller, til Nyhedsbureauet Newspaq.
"Hvor mange kilo dåser det løber op i, ved vi ikke, men alene i år har vi fået overleveret 20 tons ting, som folk ikke må tage med ombord på flyene," lyder det videre fra Kastrup.
Hos Scanway, tidligere kendt som Tyrkiet Eksperten, kender man udmærket til gæster, der ikke kan leve uden den hjemlige mad i sydens sol.
"En stor del af vores gæster tager mad med på ferien, hvis de har booket en rejse, hvor de selv skal stå for forplejningen," forklarer Deniz Jensen, der er salgsdirektør i Scanway, der alene i sommerferien vil sende godt 60.000 danskere på ferie.
Og faktisk luner det gode danske køkken også andre maver end dem, der har medbragt makrel, postej og tun i vand.
"Den hjemmebragte mad kommer faktisk også vores guider til gode. For når folk rejser hjem og ikke har kunnet spise op, så forærer de ofte den danske mad til guiderne - og det er de vilde med. Det er altså svært og finde leverpostej i eksempelvis Alanya," fortæller Deniz Jensen.
Hos dåseleverpostejsproducenten Faaborg Middagsretter ved man udmærket, at danskerne stadig er vilde med den lysebrune spise.
"Der er meget nostalgi omkring vores leverpostej. Eksempelvis husker mange den fra deres soldatertid," siger Rune Jungberg Madsen, kommunikationsmedarbejder i Tulip, der i dag ejer fabrikken som producerer 250 tons dåseleverpostej om året.
"Dåseleverpostejen er ikke et produkt vi behøver lave reklamer for. Den sælger sig selv, som den har gjort i 50 år," lyder det fra Jungberg Madsen.
I lufthavnen glæder de sig bare over, at de rejsende ikke længere bliver sure, når de mister feriemiddagen.
"De rejsende bliver ikke længere sure på os, hvis de bliver nødt til at overdrage nogle af deres ting. I stedet bliver de sure på sig selv over, at de har glemt at pakke tingene ned," glæder Johnnie Müller sig, og opforderer til at tjekke lufthavnens hjemmeside, hvis man er i tvivl om, hvad man må tage med i håndbagagen.