Vi flygter allerede fra næste sommer
Danskerne er i godt tid. De vil sikre sig sol i sommeren 2012. Foto: Colourbox
En ny undersøgelse viser, at 23 % ikke vil holde sommer i Danmark til næste år. Rejseselskaber oplever ekstra mange bookninger til 2012.

Sommeren 2011 blev noget kedeligt defineret som den næstvådeste i 138 år.

Og med mindre man spørger en række landmænd i Vestjylland, der fik en ekstra god høst, så er der ikke mange danskere, som synes det var en kanon sommer i år. Det viser nye tal.

En undersøgelse analysebureauet Wilke har foretaget for Nyhedsbureauet Newspaq viser, at hele 23 procent vil rejse til udlandet næste år, alene på grund af vejret denne sommer.

De to store rejseselskaber i Danmark, Spies og Star Tour, oplever da også allerede nu kæmpe stigninger i antallet af såkaldte 'forhåndsbookinger' til sommeren 2012.

"På nuværende tidspunkt, selvom det er meget tidligt, så har vi 40 procent flere som har reserveret en sommerrejse til sommeren 2012, end der var på samme tidspunkt til sommeren 2011. Så vi mærker helt klart en øget efterspørgsel," siger administrerende direktør i Spies Jan Vendelbo til Newspaq.

Star Tour oplever også købelystne danskere til næste års sommerferie. Salgsdirektør Stig Elling oplyser, at selskabets stigning er på 25 procent.

De to rejsebureauer er meget enige om, hvor de skal sende takkebrevet hen for de positive salgstal.

"Der er ingen tvivl om, at vi er i solmangel, og at vi mangler solvitaminer. Vi vil altså ikke have spoleret vores ferie og det her regnvejr, det har spoleret rigtig mange danskers ferie i år, så meget at man ikke tager chancen næste år. Der vil man ganske enkelt sikre sig en plads i solen," siger Stig Elling.

Jan Vendelbo bakker ham op.

"Vi tolker det som om, at dem, der i år har valgt at blive hjemme i Danmark og har haft en vejrmæssigt mindre heldig ferie, vil sikre sig, at de til næste år ikke skal opleve det samme," siger han.

Stig Elling vurderer, at en kvart million danskere gik forgæves på rejsejagt denne sommer.

Undersøgelsen er gennemført i perioden 17. - 19. august 2011 via internet blandt 621 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år. Usikkerheden er på +-3,4 procent på totaler.

Kilde: Wilke.