Veteran føler sig respektløst behandlet i French Open
Tennisspilleren Paul-Henri Mathieu mener, han blev skidt behandlet, da han ikke fik wildcard til French Open.

Maria Sharapova er ikke den eneste tennisspiller, der kan skabe debat om et manglende wildcard til French Open.

Franske Paul-Henri Mathieu fik ligesom Sharapova heller ikke tildelt et wildcard til grand slam-turneringen i Paris, og det er han vred over.

Mens Sharapova blev afvist, fordi hun lige er kommet tilbage efter 15 måneders karantæne for brug af doping, så er det alderen, der tilsyneladende har hindret Mathieu i at få et wildcard.

Bernard Giudicelli, der er præsident i Det Franske Tennisforbund, mener ikke, at 35-årige Mathieu fortjente et wildcard til French Open

- Det er slut med farvel-wildcards. "Paolo" er ikke fremtiden, hans karriere er mere bag ham end foran ham, siger Giudicelli ifølge Reuters.

Mathieu kritiserer Giudicelli for at komme med den slags udmeldinger.

- En person, som siger sådan noget, ved intet om at spille på højeste niveau, siger den franske veteran til den franske avis L'Equipe.

- Jeg blev skadet i hoften og lysken og kunne ikke spille i seks til otte uger, men det ved de ikke.

- Jeg kan ikke forstå den måde, de opførte sig på. Det var totalt respektløst, mener han.

Mathieu er dog med i hovedturneringen i French Open alligevel, da han vandt sine tre kvalifikationskampe. Han møder nu belgiske David Goffin i første runde.

To gange i karrieren er Mathieu nået frem til fjerde runde i French Open.

I 2002 vandt Mathieu de første to sæt mod André Agassi og var tæt på en kvartfinale i turneringen, inden han tabte til amerikaneren i fem sæt.

I 2008 var Mathieu oppe som nummer 12 i verden.

/ritzau/