Vesterbro-pushere slap for varetægtsfængsel
Selv om udenlandske mænd med narko var uden fast adresse, opgav Københavns Politi at få dem fængslet.

Politiet i København besluttede en bestemt dag i maj at løslade otte mistænkte narkohandlere, der var blevet anholdt på Vesterbro, oplyser TV 2 Nyhederne.

Ingen af de udenlandske mænd har fast adresse i Danmark, og derfor undrer betjentenes tillidsmand sig over, att de ikke blev fremstillet for en dommer med krav om varetægtsfængsling.

- Jeg synes, det er meget overraskende, at man ikke vælger at fremstille dem, siger Claus Oxfeldt, formand for Københavns Politiforening.

Omvendt fastholder advokaturchef på Station City, Jens Rasmussen, at de otte vil blive retsforfulgt, selv om de ikke er varetægtsfængslet. Om otte til 14 dage er det afgjort, om mændene vil blive tiltalt.

En af de otte løsladte skal ifølge TV 2 have haft 38 såkaldte salgsposer på sig.

Mandag erkendte Københavns Politi, at Station City i en periode har skruet meget ned for indsatsen mod narkohandel på gadeplan.

Nedgangen i antallet af varetægtsfængslede for narkosalg er på 50 procent i juni, juli og august i forhold til året før.

"I en kort periode" kunne anklagerne på Station City "ikke helt følge med i sagsbehandlingen af narkosager", hed det i pressemeddelelsen. Derfor satte politiet i stedet ind over for lomme- og tricktyve.

Og denne nye prioritering blev fastholdt af politiet, da anklagerne efter tre uger sagde, at de igen kunne magte narkosager, har Københavns Politi oplyst.

Flere borgere på Vesterbro mener, at politiet gør alt for lidt ved den åbenlyse narkohandel.

/ritzau/