Vesten i Mellemøsten
Dubai er meget andet end byggerod og sand. Byen tilbyder alt lige fra store shoppingcentre, grønne golfbaner til hurtige biler.

Der er noget helt særligt ved Dubai, den næststørste by i De Forenede Arabiske Emirater. Det er ikke dét, at næsten alle kører i store og lækre biler. Det er heller ikke dét, at kvinderne er så ufatteligt smukke, at man ikke kan lade være med at stirre på dem. Det er mere følelsen af, at alt er muligt i Dubai.

Og rent faktisk er næsten alt muligt dernede. Det er derfor, at Dubai de seneste år er blevet et meget eftertragtet feriemål for både europæiske og mellemøstlige turister.

En ung by

En ferie til Dubai bør handle om ren og skær afslapning. Emiratet har nogle af verdens bedste golfbaner og lækre sandstrande.

Selvom der har boet forskellige stammer i området i flere hundrede år, er Dubai som sådan ikke mere end 36 år gammel. Så det er begrænset, hvor meget historisk kultur, man kan opleve. Lidt er der dog.

I Bastakiya-området ligger byens ældste huse – de blev bygget i 40 erne! Der kan man komme på rundvisning og høre om den særlige byggestil med vindtårne i alle husene og endda stå under et og mærke det gammeldags nedkølingssystem. Men det bedste ved rundturen er helt klart den efterfølgende frokost, tilberedt af museumsdirektørens mor.

Den giver et godt indblik i typisk emiratisk madkultur, der på grund af adgangen til Den Persiske Golf består overraskende meget af fisk.

Til de mere modige kan det klart anbefales at leje en bil. Der findes et utal af biludlejningssteder, så lad endelig være med at bruge dem, hotellerne arbejder sammen med. Vær dog opmærksom på, at emirataraberne har en helt anden og vildere trafikkultur. Taxaerne er meget billige, så hvis man ved, at man bliver i Dubai, kan man sagtens nøjes med det.

Lejer man en bil, er der dog mulighed for at køre ud til Hatta-fortet, hvor der også ligger en sø midt i ørkenen. Eller man kan vende næsen sydpå og køre mod hovedstaden Abu Dhabi, hvor der snart skal bygges et nyt kulturcenter med blandt andet et Guggenheim-museum.

En shoppers-paradis

Når det kommer til shopping, er det næsten lige meget hvilken stil eller prisklasse, man er til. Alt kan fås i Dubai. Især to shopping­centre skiller sig ud fra alle de andre.

Ibn Battuta Mall ligger i udkanten af Dubai centrum. Centret er opkaldt efter en berømt arabisk opdagelsesrejsende og inddelt i seks verdensdele: Kina, Indien, Persien, Egypten, Indonesien og Andalusien. Loftet er malet som himmel, og alle butikkerne ligger i små huse , så det føles som om, at man går i en rigtig by.

Mall of the Emirates har en helt anden og mere eksklusiv stil.

Alt det indvendige er udført i marmor og andre stensorter (så lige der er stilethæle ikke en god ide), og det er dér, mange af de rigtig dyre butikker som Yves Saint Laurent, Gucci og Armani ligger.

Det er dog også muligt at finde sko til 150 kroner, og generelt er de billigere tilbud af en væsentlig højere kvalitet end dem, man finder i Danmark.

Men selvom man ikke er til det vilde shopping, er Mall of the Emirates et besøg værd. Der ligger nemlig Mellemøstens eneste indendørs skibakke.

Og når man alligevel er der, bør man tage en bid mad i centrets libanesiske restaurant, der ud over at være rørende billig også laver bedre mad end de fleste steder i Libanon.

faktaboks

Sådan kommer du til Dubai

Der er ingen direkte fly mellem København og Dubai endnu, men både SAS og Emirates Airlines har planer om at åbne ruter i år. Swiss Air og Alitalia har nogle af de billigste billetter til omkring 4.300 kroner retur.

Hotelværelser kommer i alle priser lige fra 800 kroner til tæt på 100.000 per nat. Da Dubai er et meget populært feriemål, skal man reservere i god tid.

God opførsel i Dubai

De Forenede Arabiske Emirater er et muslimsk land, men man mærker det næsten ikke, fordi der bor så mange udlændinge der.

Som kvinde kan man ugeneret gå i kort, stramt eller nedringet tøj. Men skal man ud i de mere traditionelle områder, er det en god ide at vise lidt hensyn og for eksempel tage et par busker og en T-shirt på.

Det er ikke alle restauranter, der serverer alkohol. Det gør alle hoteller dog, ligesom det er muligt at købe alkohol i næsten alle supermarkeder.
 

via Listen To News