Vestager revser de røde venners retspolitik

Den radikale leder Margrethe Vestager stiller nye krav til kommende regering. Den retspolitiske hovsapolitik skal udryddes, lyder det.
Margrethe Vestager skyder igen med skarpt mod de måske kommende regeringspartnere.
Margrethe Vestager skyder igen med skarpt mod de måske kommende regeringspartnere. Foto: Jens Dige / POLFOTO

De Radikale synes ikke at være færdige med at gøre deres måske kommende regeringspartnere til grin.

Således langer den radikale leder Margrethe Vestager nu ud efter S og SF's retspolitiske "slingrekurs", skriver Politiken.

"Jeg synes, at V, K og DF i alt for stor udstrækning har fået lov at sætte dagsordenen ud fra enkeltsager. Og fordi de tre partier har lagt linjen, har der været en række tilfælde, hvor S og SF har stemt sammen med dem om skærpelser," siger Vestager til Politiken.

Derfor er et af kravene til et fremtidigt regeringssamarbejde, at alle strafskærpelser i fremtiden skal en tur forbi Straffelovrådet før Folketinget tager stilling til dem. På den måde vil Vestager slippe af med "hovsapolitikken".

Et andet radikalt krav er et forslag om at forbedre forholdene for indsatte i fængslerne og blandt andet sikre, at de kan tage sig en uddannelse. Derfor forstår man ikke i SF, at Vestager skyder med skarpt, for det er de allerede enige om, lyder det.

"Jeg mener, at vi har et værdifællesskab med De Radikale. SF har været mest aktive for at sikre en lang række mærkesager i forhold til fængslede, løsladte og ofre. Det har været en mærkesag, som De Radikale har været enige med os i," siger SF's retsordfører Karina Lorentzen til Newspaq.

Kilde: Politiken

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.