Vestager finder minus større end ventet
Regering venter vækst i efteråret trods tilbagegang i foråret, siger økonomiminister Margrethe Vestager

Dansk økonomi vokser i efteråret, fordi regeringen har sparket væksten i gang på mange måder.

Det siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) trods tilbagegang på en halv procent i årets andet kvartal.

- Faldet i BNP i dansk økonomi i 2. kvartal er desværre ikke overraskende, men lidt større end vi umiddelbart havde indtryk af ud fra de foreliggende nøgletal, siger hun og fortsætter:

- Den positive nyhed er fremgangen i eksporten, på trods af vigende vækst i udlandet.

- De nye tal ændrer overordnet set ikke ved det vækstbillede, vi netop har tegnet i Økonomisk Redegørelse, og som ligger til grund for vores finanslovforslag, siger Margrethe Vestager i en skriftlig kommentar.

Finansminister Bjarne Corydon (S) understreger, at de offentlige investeringer steg kraftigt i 2. kvartal på grund af regeringens kickstarten.

- Det holder hånden under beskæftigelsen og bidrager til at skabe arbejdspladser, som vi ellers ikke ville have haft, siger han.

- Dagens nationalregnskabstal peger på, at det offentlige forbrug ligger lidt lavt i første halvår, også lavere end det vi havde lagt til grund i Økonomisk Redegørelse.

- Men oplysningerne er foreløbige og usikre, og det er vanskeligt at spå om, hvor udgifterne for hele 2012 ender, siger Bjarne Corydon.

/ritzau/