Administration 

Verdenskendt NGO leder omfavner København

PRM / Verdenskendt NGO leder omfavner København

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Pressemeddelelse fra Amma-Danmark

Den prisbelønnede indiske visionære humanitære og spirituelle leder Mata Amritanandamayi - kendt over hele verden som Amma - kommer nu til Danmark i forbindelse med sin årlige Europa-turné. Her forventes hun at omfavne ca.150.000 mennesker. Hun besøger i alt 11 europæiske byer - hvoraf København for første gang nogensinde er på programmet.

Ammas unikke kendetegn er hendes omfavnelse - darshan, som hun har givet til mere end 38 millioner mennesker verden over igennem næsten 30 år. Hvor end Amma kommer, spreder hun ved sin blotte tilstedeværelse en ubeskrivelig energi af kærlighed og medfølelse. Amma giver personlig omfavnelse til alle, der ønsker det, og hun har givet omfavnelser så længe som 23 timer i træk - uden pause!

Fra ind- og udland forventes tusindvis af besøgende i Brøndby Hallen. Udover muligheden for et personligt møde med Amma, byder arrangementet på taler, meditation, spirituel indisk musik med mange dygtige sangere og musikere,smukke ritualer og farverig udsmykning. Der er også mulighed for at købe forskellige lækre ting i de madboder, hvor der tilbydes både vestlig og indisk mad.

Program flyer: Mød Amma i Brøndby Hallen-FB - Mød Amma i Brøndby Hallen

Der er gratis adgang til eventet - og det er også gratis at modtage Ammas omfavnelse.

Humanitært arbejde

Ud over at være kendt for sine omfavnelser er Amma anerkendt globalt for sit humanitære arbejde. Hun har stiftet NGO organisationen Embracing the World™. Arbejdet omfatter nødhjælp, hospitaler, uddannelsesinstitutioner, uddannelsesstipendier, kvinders ligestilling, pension til enker og andre, der ikke er i stand til at forsørge sig selv. En overskrift for dette er udtrykket 'Compassion in action', der kan oversættes til 'Medfølelse i handling'. Embracing the World™ er NGO akkrediteret med særlig rådgivende status i FN.

Amma selv har vundet internationale anerkendelser for sit humanitære arbejde, herunder i 2002 Gandhi King Award for Non Violence, som tidligere er givet til bl.a. Kofi Annan og Nelson Mandela. I 2006 modtog Amma Interfaith Center of New Yorks James Parks Morton Interfaith Award, der tidligere er givet til Dalai Lama.

I 2014 underskrev Amma sammen med Paven Faith Leaders' Universal Declaration Against Slavery i Vatikanet sammen med andre trosledere fra det internationale religiøse samfund.

Organisationens hjælpearbejde udføres på basis af frivillig arbejdskraft og finansieres af private donationer. Se vedhæftet facts-sheet.

Eksterne links:
Embracing the world - Dansk side
Embracing the world video (dansk tale)

Kort om Amma

Amma er født i Kerala i Indien i 1953. Hendes fulde navn er Mata Amritanandamayi. Amma er et kærligt kaldenavn, der betyder 'Moder'.

Amma bliver i Indien betragtet som en 'mahatma' (stor sjæl). Det er Ammas enkle budskab om kærlighed og medfølelse der tiltrækker folk fra hele verden på tværs af nationaliteter, trosretninger og baggrund. Når nogen spørger Amma, hvad hendes religion er, svarer hun altid: "Min religion er kærlighed".

Eksterne links:
https://amma-danmark.dk -https://www.amritapuri.org

Dokumentar om Amma - af den verdenskendte filminstruktør Shekhar Kapur. Filmen 'The Science of Compassion' består dels af en samtale mellem instruktøren og Amma, dels en beskrivelse af hendes arbejde, som også omfatter uddannelse og nødhjælp.

Yoga

Amma er grundlægger af Amrita Yoga og IAM meditation. Amma har i forbindelse med International Yogadag 2018 udtalt at alt vi gør med fuld bevidsthed bliver til yoga, den mentale indstilling er vigtig. Læs mere på

Eksterne links:
Https://amritayoga.com - https://www.iam-meditation.org

Presseinfo:

  • Information om Amma
  • Mulighed for interviews med kendte personer, der har relation til Amma
  • Information om Embracing the World™ (Ammas NGO hjælpeorganisation)
  • Akkreditering til tider for presse under eventet (kontakt nu)
  • Billedmateriale i høj opløsning, gå til Pressefotos - (eksternt link)
  • Information om eventet

Kontakt:

Lilian Matthiesen, mobil +45 3024 8628 - email: lm@amma-danmark.dk Nanna Aakard, kontakt: mobil +45 2121 5002 - email: na@amma-danmark.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: