Verdensetteren Halep stryger videre i Indian Wells
Simona Halep er klar til tredje runde i Indian Wells. Foto: Karim Jaafar/AFP
Rumænske Simona Halep er klar til tredje runde i Indian Wells efter en sikker sejr over Kristyna Pliskova.

Den rumænske tennisspiller Simona Halep spillede sig natten til lørdag dansk tid videre til tredje runde ved WTA-turneringen i Indian Wells.

26-årige Halep, der er nummer et i verden, sikrede sig avancement med en sikker sejr på 6-4, 6-4 over tjekkiske Kristyna Pliskova.

Halep kom indledningsvist bagud med 0-2 i første sæt. Hun spillede sig dog stille og roligt tilbage i opgøret, og ved stillingen 4-4 brød hun sin tjekkiske modstander. Det banede vejen for, at hun kunne serve første sæt hjem.

I andet sæt kom Halep foran 3-0, og selv om Pliskova fik udlignet til 3-3, så var rumæneren for stor en mundfuld for verdens nummer 77.

Dermed er Halep altså klar til tredje runde i Indian Wells.

Turneringen er en af de mest prestigefyldte og ligger lige under grand slam-niveau. Derfor bliver den også nogle gange omtalt som den uofficielle femte grand slam-turnering.

Halep er tilbage som nummer et i verden, efter at danske Caroline Wozniacki i en kort periode var tilbage på tennistronen.

Ligesom Halep sad Caroline Wozniacki over i første runde. Danskeren skal for første gang i aktion i Indian Wells lørdag aften. Her møder hun i anden runde spanske Lara Arruabarrena-Vecino, der er nummer 80 i verden.

/ritzau/