Verdensbankchef truede med hævn
Verdensbankdirektøren Paul Wolfowitz truede med at hævne sig på dem, som han mente stod bag en smædekampagne mod ham.

Det var en vred og bitter Paul Wolfowitz, der mødte på arbejde en dag i marts sidste år. Magasinet US News & World Report havde som de første offentliggjort oplysninger om, at verdensbankdirektørens kæreste, Shaha Riza, var blevet forfremmet og forflyttet på en gang, da hun ikke måtte arbejde samme sted som ham.

Personalechefen ved Verdensbanken, Xavier Coll, tog notater fra dagens møde med Wolfowitz og de er nu blevet offentliggjort sammen med den rapport, der i bund og grund undsiger manden.

- Ved slutningen af samtalen blev hr. Wolfowitz mere og mere irriteret og sagde, at han "var træt af, at folk angreb ham" og "du skulle få dine venner til at stoppe det". Hr. Wolfowitz sagde "Hvis de tager røven på mig eller Shaha, har jeg nok på dem, til at tage røven på dem", mens han nævnte navnene på adskillige senior bankansatte, som han mente var udsatte, skrev Xavier Coll ifølge The Guardian.

Da Paul Wolfowitz blev indsat som direktør for Verdensbanken arbejdede Shaha Riza samme sted. Bankens etikudvalg besluttede hurtigt, at hun blev nødt til at skifte job. Dette accepterede Paul Wolfowitz modvilligt, men han nedskrev en lang række betingelser, herunder en lønforhøjelse fra 715.000 kroner til 990.000 kroner til sin kæreste.

Det er blandt andet dette skridt, en kommission under Verdensbanken har kritiseret kraftigt.

- Hr. Wolfowitz så sig selv om en udefrakommende, for hvem de etablerede regler og standarder ikke gjaldt, står det i rapporten.

Spørgsmålet om hvorvidt Wolfowitz nu kan blive i stillingen har delt USA og Europa. Både præsident Bush og vicepræsident Cheney har udtrykt opbakning til Wolfowitz, mens flere eurpæere peger på, at tilliden til ham nu er helt væk.

Det bliver senere tirsdag afgjort, om han vil kunne fortsætte med en næse, udsættes for en mistillidsafstemning eller blive decideret fyret. 

via Listen To News