Verdens største rumskib skal flyve næste år
Rumskibet er lavet af rustfrit stål i stedet for aluminium. (Foto: SpaceX)
100 astronauter (eller rumturister) er der plads til i den 118 meter høje raket.

Tesla-millardæren Elon Musk er i fuld gang med at fuldføre sin drøm om at sende et gigantisk rumskib af sted.

Det såkaldte Starship vil blive verdens største rumskib med plads til op mod 100 astronauter eller turister, og Elon Musk ser rumskibet som starten på en kolonisering af solsystemet – i første omgang Mars. Det skriver Illustreret Videnskab.

Men det starter i det små. Hans rumfabrik, SpaceX, har bygget den mest anvendte raket i USA, Falcon 9, og har bragt priserne for en opsendelse ned, ved som de første at bringe første trin til landing, så det kan genbruges. SpaceX har også bygget rumskibet Dragon, som fra næste år skal færge astronauter op til rumstationen ISS.

Og med deres Starlink-projekt står SpaceX bag verdens hidtil største satellitprojekt – tusinder af satellitter, som for alvor skal gøre internettet globalt. De første 60 satellitter er allerede i bane.

Større end Apollo

Når Starship løfter sig fra rampen, har den en vægt på 5.000 ton, hvilket er 2.000 ton mere end den amerikanske måneraket Saturn 5, som hidtil holder rekorden for største og tungeste raket nogensinde.

Rakettens samlede længde er 118 meter, hvilket er næsten 13 meter mere end Københavns Rådhustårn, og godt 8 meter mere end længden af Saturn 5.

Der er plads til 40 kabiner, et eller flere fælles opholdsrum, et stort køkken og måske også en lille have til dyrkning af grønsager.

Hvis rumskibet optankes ude i rummet, kan Starship i princippet flyve ikke bare til Mars, men også længere ud i solsystemet til Jupiters og Saturns måner. En meget optimistisk Elon Musk har planer om en jomfru-flyvning allerede næste år.

Er Elon Musk gal eller genial? Man grinte højt, da han ville producere en fungerende elbil, som kunne køre mere end 50 km. på en opladning. På få år har netop Tesla startet en revolution indenfor det elektriske bilmarked og ændret bilbranchen totalt på ganske få år. Måske det samme sker indenfor rumrejserne. Foto: Tesla Motors

 

 

 

via Listen To News