Verdens-firma gør alt for at få de bedste TietgenSkolen får i dag besøg af Middelfart-virksomhed, som vil gå ekstremt langt for at få de bedste elever

Med en omsætning på knap 20 milliarder kroner og en egenkapital på en halv milliard kroner har skibsoliefirmaet Dan-Bunkering i Middelfart ressourcerne til at finde de absolut bedst egnede elever.

Udvælgelse på TietgenSkolen

Derfor er det med et løfte om en udlandsrejse og realistiske arbejdsopgavescenarier, bunkerfirmaet i dag besøger TietgenSkolen for at få fingre i foreløbig 12 unge mennesker med mindst en hhx-eksamen bag sig.

Bunkering består af køb, forhandling og salg af brændstoffer og smøreolier til skibsfarten globalt og døgnet rundt.

Over tre weekender i løbet af foråret bliver ­feltet snævret ind, så kun fire får tilbudt en plads på selskabets egen toårige trainee-uddannelse.

Athenrejse

For at se de mulige kandidater bedst an, involverer udvælgelsen blandt andet en rejse til Piræus, som er Athens største havn.

»Her får de mulighed for at opleve bunkering, og vi kan se, hvordan de tilpasser sig andre kulturer og omgås vores kontaktpersoner,« siger Michael Schønnemann Andersen, der er koncernpersonalechef i Dan-Bunkering.

»Vores pre-trainee-program udskiller sig fra andre rekrutteringsforløb i og med, at vi skaber en virkelighedstro kopi af et liv som bunker-trader,« siger han.

Dan-Bunkering er et selskab i United Shipping & Trading Company, som Finn Østergaard-Nielsen fra Strib selv grundlagde og stadig ejer.