Verdens bedste?
Manchester Uniteds portugisiske fløj, Cristiano Ronaldo, er verdens bedste fodboldspiller. Det mener den tidligere irske landsholdsspiller Tony Cascarino.

I december blev den italienske forsvarsspiller Fabio Cannavaro kåret som verdens bedste fodboldspiller i 2006, men det burde have været Manchester Uniteds portugisiske fløj, Cristiano Ronaldo, der fik hæderen. Det mener den tidligere irske landsholdsspiler og nuværende kommentator på The Times, Tony Cascarino.

»For mig at se, er han den bedste i verden. Hvem har haft et bedre år? Han har været enestående i Manchester United, og kun Fabio Cannavaro var bedre ved VM. Kaká gør det godt for Milan, men holdet er ubetydeligt, og Ronaldinho var ringe i Tyskland,« skriver Cascarino i The Times.

»Thierry Henrys fans er måske uenige, men jeg mener, at for første gang i Premier Leagues historie tjener jordens bedste spiller sine penge i England. Ronaldo er så god i øjeblikket, at han får selv Wayne Rooney til at se ordinær ud.«

Ronaldo er i sit livs form netop nu. I de seneste fire kampe har han scoret hele seks gange, han er nummer to på Premier Leagues topscorerliste med 12 sæsonmål. Det selvom han er fløjspiller. Han blev kåret til november måneds bedste spiller i Premier League, og søndag fulgte kåringen som årets sportsmand i Portugal.

En direkte modsætning til for blot seks måneder siden. Udskældt, hele Englands fjende, på vej væk fra United, buhet ud af hvert et engelsk stadion. På forsiden af tabloid-avisen The Sun, som centrum i en dartskive, folk kunne skyde til måls efter. Årsag: Ronaldo havde tilladt sig under VM at gøre en dommer opmærksom på, at holdkammeraten i United og hele Englands yndling nummer et, Wayne Rooney, skulle udvises af VM-kampen mellem England og Portugal, fordi han havde trampet på en portugiser.

Ronaldo forlod VM-turneringen med tårer i øjnene, buhet væk af publikum. Bagefter ville han ikke tilbage til det England, der nu havde lagt ham for had.

»Jeg må væk fra Manchester, da forholdene ikke er de rette for mig længere,« sagde Ronaldo dengang.

United-boss Alex Ferguson fik overbevist den unge spiller om, at han skulle blive. I stedet for at lade sig knække, løftede Ronaldo sit spil, så han det sidste halve år har været bedre end nogensinde før.

I dag hylder Uniteds fans uden tøven Ronaldo for hans præstationer på banen. Præstationer, der er godt på vej til at sikre United det første mesterskab i fire år. Og så er gammelt nag hurtigt glemt.