Verden hjælper cyklon-ofre i Bangladesh

Verden
Generated by IJG JPEG LibraryGenerated by IJG JPEG Library

Danmark sender fem millioner kroner til ofrene fra den voldsomme cyklon, som torsdag hærgede Bangladesh. Røde Kors håber at kunne indsamle 18 millioner til nødhjælp.

Hjælpen er på vej til de millioner af mennesker som er blevet hjemløse på grund af cyklonen Sidr i Bangladesh.

Danmark sender fem millioner kroner til ofrene for den cyklonen, der drog hærgene igennem det asiatiske land torsdag. Samtidig har Røde Kors sendt 100.000 kroner og 40.000 nødhjælpsarbejdere fra organisationen har i samarbejde med Røde Halvmåne hjulpet med evakueringen af 600.000 mennesker. Samtidig har den amerikanske flåde sendt to skibe til området og EU har tilbudt millioner af kroner til genopbygning og nødhjælp.

Mere end 2.000 døde

Det officielle dødstal er i følge flere nyhedsbureauer nu over 2.000 mennesker, men alle forventer at antallet af omkomne er langt højere.

- Det vil tage endnu nogle dage at danne sig et fuldt overblik over antallet af døde og omfanget af materiel skade, siger Ayub Miah fra katastrofeministeriet til BBC.

I flere området af landet er op imod 95 procent af afgrøderne blevet ødelagt, da hele rismarker er skyllet væk. Soldater fra hele landet samarbejder med internationale nødhjælpsorganisationer for at hjælpe de mange mennesker, som står uden tag over hovedet.

Det Internationale Forbund af Røde Kors- og Røde Halvmåneselskaber har udsendt en appel på 18 millioner kroner til nødhjælp i form af mad, køkkenudstyr samt til at hjælpe de mange hjemløse med midlertidigt husly og rent vand.

Nyheder

Vanvittigt:

Padlede ud

over vandfald