Venstres Ungdom kalder logningsforslag problematisk
Regeringens forslag om sessionslogning er ikke liberalt, mener formanden for Venstres Ungdom.

Det meget omstridte forslag fra regeringen om at genindføre masseindsamling af data om borgeres kommunikation på internettet - såkaldt sessionslogning - møder nu kritik fra en ny kant.

Venstres egen ungdomsafdeling kalder nemlig forslaget for en "direkte trussel mod borgernes retssikkerhed".

Det skriver Information.

- Som retssamfund må vi aldrig ty til masseovervågning for at bekæmpe kriminalitet, siger Chris Preuss, formand i Venstres Ungdom.

Sessionslogning gør det muligt at lagre oplysninger om borgernes aktiviteter på internettet fra mobiltelefoner.

- Man vil mistænke alle borgere for at være potentielle terrorister eller kriminelle ved at overvåge dem alle sammen. I stedet for som i dag, hvor man er uskyldig, indtil andet er bevist, tilføjer Chris Preuss til avisen.

Sessionslogningen blev afskaffet i 2014 af den tidligere regering, da logningen havde vist sig ikke at leve op til formålet, nemlig at hjælpe politiets efterforskning.

Her var den nuværende skatteminister Karsten Lauritzen og Venstres Michael Aastrup Jensen store kritikere af sessionslogning.

- Hvis Venstre genindfører overvågningen, må man sige, at de vender på en tallerken, for de var selv blandt dem, der talte allerstærkest for en afskaffelse af den gamle sessionslogning, siger Chris Preuss til Information.

Han tilføjer desuden, at forslaget ikke er liberalt.

Justitsminister Søren Pind (V) har ikke ønsket at kommentere kritikken fra ungdomspartiet til Information.

Forslaget har mødt meget kritik fra den politiske verden, men også fra andre kanter. Blandt andet har Ingeniørforeningen og tænketanken Justitia kaldt forslaget for bekymrende.

/ritzau/