Venstres topfolk skyder EU-afstemning ned
Euro eller kroner? De danske EU-forbehold er et ømtåleligt emne, som nu får regeringspartiet Venstre til at tale på kryds og tværs. Foto: Colourbox
Det er svært at finde ud af, om Venstre bakker op om en hurtig afstemning om EU-forbehold eller ej.

Nu siger både finansminister Claus Hjort Frederiksen og statsminister Lars Løkke Rasmussen, at de ikke mener, man bør sende EU-forbeholdene til folkeafstemning før nytår, hvor Danmark overtager EU-formandskabet.

"På et tidspunkt må vi kaste mindreværdskomplekserne af os og melde os fuldt ind. Men sådan som det står lige nu, så vil det være svært at se for sig, at man vil få den danske befolkning til at købe det synspunkt. Og der er jo ingen grund til at holde en folkeafstemning bare for at få et nej igen," siger statsministeren til TV2 News.

Den udmelding taler direkte imod beskeden fra Eva Kjer Hansen (V), formand for Udenrigspolitisk Nævn og næstformand i Folketingets Europaudvalg, der tidligere i dag understregede over for Newspaq, at Venstres folketingsgruppe bakker forslaget om en hurtig afstemning op.

Den udmelding står hun stadig ved. Kommentaren til Lars Løkkes og Claus Hjorts modsatrettede udtalelser siger hun:

"Jeg tager til efterretning, at det er statsministerens og finansministerens holdning," siger Eva Kjer Hansen til Newspaq.

Også politisk ordfører i Venstre, Kristian Jensen, har tilsyneladende talt i to retninger i dag. I morges blev han i Politiken citeret for at sige, at Venstre 'ikke er klar til at tilslutte sig kravet om en hurtig afstemning'. Ifølge Eva Kjer hansen, blev han fejlciteret.

Til samme avis har Kristian Jensen nu udtalt:

"Jer tilhænger af en hurtig afstemning, men vi har ikke lagt os fast på, om det skal være en big bang-afstemning med kun et kryds eller en smørrebrødsseddel," skriver Politiken.