Venstre siger ja til eftergivelse af gæld
Der er ingen grund til lange tovtrækkerier om store pengebeløber, der ikke er udsigt til at inddrive, lyder det fra Venstre. Foto: Colourbox.dk
Hvis det er penge, som der ikke er udsigt til at få ind, giver det god mening at eftergive gæld, siger Venstres skatteordfører.

Skatteministerens forslag om at eftergive gæld til det offentlige på 37 milliarder kan give rigtig god mening. Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, er ikke afvisende og ser god mening i at eftergive gæld for de allersvageste.

"Hvis det er penge, som det er fuldstændig umuligt at få fingrene i, kan det give god mening at få ryddet op," siger han til Newspaq.

Han understreger samtidig, at skrækhistorier om unge, der får eftergivet biblioteksgæld. Det må for alt i verden ikke ske, siger skatteordføreren.

"Hvis folk på førtidspension skylder flere millioner, eller folk er gået konkurs med virksomheder, der ikke findes længere, hvor det er fuldstændig udsigtsløst, så få da afskrevet pengene," siger Torsten Schack Pedersen til Newspaq.

Han ser hellere at indsatsen fra det offentlige målrettes mod de sager, hvor det er realistisk at få kradset pengene ind. For det er vigtigt at undgå at sende et signal om, at man bare kan gældsætte sig og regne med, at det offentlige eftergiver gælden, hvis den bliver stor nok.

"Hvis der er nogen chance for, at pengene kan inddrives, så skal de inddrives, det kan der overhovedet ikke være nogen tvivl om," siger han til Newspaq.