Venstre: Joey-sagen drukner i bureaukrati
Sagen om Joey Ravn risikerer at blive syltet på grund af teknikaliteter, mener Venstres Karsten Lauritzen.

Norge gør ikke nok for at finde danske Joey Ravn, der muligvis er vandret ind over grænsen til Norge efter at være forsvundet i det nordlige Sverige under en klatretur.

Det mener Venstres retsordfører Karsten Lauritzen, der frygter, at sagen risikerer at drukne i bureaukrati. Derfor tager han sagen op over for den danske justitsminister, Morten Bødskov (S).

- Jeg vil bede justitsministeren om at rette henvendelse til sine norske kolleger og anmode om, at man sætter en grundig efterforskning i gang, så vi gør alt, hvad vi kan fra dansk side for at finde Joey, siger Karsten Lauritzen.

Der er mulighed for at den 19-årige dansker har bevæget sig over grænsen til Norge, men norske myndigheder sætter ikke en efterforskning i gang.

Dansk politi har allerede bedt Sverige om at give sine oplysninger videre til norsk politi. Men nordmændene har endnu intet hørt fra Sverige, og norsk politi kontakter ikke selv Sverige for at få oplysningerne.

- På nuværende tidspunkt er der intet, der tyder på, at han har bevæget sig ind på norsk side, og derfor kontakter vi ikke selv Sverige, siger Grete Birskelund den norske operationsleder fra Harstad Politi.

Derfor mener Karsten Lauritzen, at det samarbejde der er mellem svensk og norsk politi tilsyneladende ikke er særligt funktionelt

- Når man har noget, der ikke fungerer, er vi nødt til at blande os politisk. Jeg er bange for, at det ellers drukner i bureaukrati og teknikaliteter mellem svenske og norske myndigheder. Det resulterer i, at en dansk statsborger ikke bliver fundet, siger han.

Burde det ikke være op til redningsmandskabet at vurdere, hvad der videre skal ske?

- Der er åbenbart behov for at hæve sagen op på et højere niveau. Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe den ulykkelige familie, der sidder fanget mellem nogle teknikaliteter mellem de norske og svenske myndigheder, siger Karsten Lauritzen.

/ritzau/