Venstre: Gratis mad til børn og unge
Madordning ? Gratis mad på alle kommunens skoler og institutioner er første forslag fra Venstre i København, der til januar lancerer et omfattende idékatalog kaldet Venstre 2.0

Venstre i København møder op til forårets budgetforhandlinger med et ønske om gratis mad på alle kommunens skoler og institutioner. Samler partiet flertal for forslaget, kan de københavnske skoleelever se frem til et gratis måltid kvalitetsmad fra skoleåret 2008/2009. Idéen var også oppe at vende ved dette års budgetforhandlinger, men da besluttede Venstre at satse på at løfte fagligheden i folkeskolen.
Det er Venstres medlem af Borgerrepræsentationen, Pia Allerslev, der på partiets vegne fremfører synspunktet.
»Der er mange ting der taler for et sådant initiativ. For det første tales der fra mange sider om overvægtige børn, der spiser forkert i løbet af dagen. Men udover det sundhedspolitiske aspekt er der også socialpolitik i forslaget. Vi kører i kommunen en ordning, hvor børnene for 15-20 kroner kan få et måltid mad, og den har altså en social slagside. Vi kan konstatere, at det ikke er alle forældre, der føler, de har råd til at betale for deres børns mad,« siger Pia Allerslev.

Venstre 2.0

Forslaget er en del af et stort idékatalog, som Venstre i København fremlægger i januar måned, under navnet Venstre 2.0 . Pia Allerslev fortæller, at partiet vil præsentere en lang række forslag i den pakke, og at flere vil være udgiftsneutrale. Det kan man ikke sige, at forslaget om gratis mad er.
»Vi ved godt, at det er et økonomisk tungt forslag. Men der følger ikke et finansieringsforslag med ? det må komme som en del af den generelle budgetdiskussion. Vi håber bare, at vi kan få de andre partier med på at gøre noget godt for byen og få sat fokus på trivslen blandt børn og unge,« siger Pia Allerslev.