Venstre glæder sig til klarhed over skattesag
Noget tyder på, at Troels Lund Poulsen blandede sig lige vel meget i Helle Thorning-Schmidts og Stephen Kinnocks skattesager. Foto: Scanpix/Casper Christoffersen
Venstre bakker op om den undersøgelse, der skal afgøre tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens rolle i Thornings skattesag.

En grundig undersøgelse skal nu afdække, om blandt andre tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) blandede sig i Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag.

Den tidligere ministers parti, Venstre, bakker op om undersøgelseskommissionen.

Skatteordfører Thorsten Shack Pedersen er nemlig ved at være træt af rygterne.

"Der har været mange forlydender om sagens forløb, og jeg synes, det er rigtig godt, at alt bliver undersøgt til bunds, så der er fuldstændig klarhed over, hvad der er op og end i sagen," siger han til Newspaq.

Den nuværende skatteminister, Thor Möger Pedersen, siger i dag, at både Troels Lund Poulsen, hans særlige rådgiver og Venstres pressetjeneste har været indblandet i sagen stik imod reglerne. Det vil Thorsten Schack Pedersen ikke kommentere på.

"Jeg glæder mig bare til, en kommissionsdomstol kan vise fuldstændig klarhed over, hvad der er sket. Det er i alles interesse, at hver en sten bliver vendt, og at det kan ske hurtigt, så det ikke trækker ud i flere år," siger han.

Resultatet af undersøgelsen ventes dog ikke at ligge klar indenfor de nærmeste år.

Flere eksperter peger overfor Newspaq på, at det i yderste konsekvens kan ende med en rigsretssag for daværende skatteminister Troels Lund Poulsen.