Venstre: Der er ikke kommet flere fattige
Venstres socialordfører kalder AErådets nye fattigdoms-tal bestilt arbejde fra venstrefløjen. SF mener, at tallene er langt mere troværdige end Venstres.

Det er ren talmagi, når AErådet påstår, at der er kommet flere fattige i Danmark, mener Venstres socialordfører Hans Andersen.

»Igen har Arbejderbevægelsens Erhvervsråd gjort det klart for enhver, at de udelukkende er et serviceorgan for venstrefløjen. Når der er brug for beregninger, der går imod regeringen, er de leveringsdygtige i stort set hvad som helst; senest postulatet om, at der findes et urimeligt stort antal fattige i Danmark,« siger han.

Han understreger, at antallet af personer i ’lavindkomstgruppen’ nok er vokset, men at det blot skyldes, at flere har fået flere penge mellem hænderne:

»Antallet af personer i ’lavindkomstgruppen’ er vokset, fordi man har justeret lavindkomstgrænsen opad. Derfor er det et rent statistisk fænomen. Hvis man havde beholdt samme lavindkomstgrænse i 2004, som den man havde i 2003, ville antallet i lavindkomstgruppen faktisk være faldet med 14.000 personer. Lavindkomstgruppen er med andre ord ikke vokset, fordi flere har fået lav indkomst, men fordi endnu flere har fået en højere indkomst,« siger Hans Andersen.

Opgørelsen fra AErådet, det tidligere Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, blev offentliggjort onsdag. AErådet tegner et billede af, knap 50.000 flere mennesker er blevet fattige i Anders Fogh Rasmusssens (V) regeringstid, mens antallet af fattige kun sted med 5.000 under den tidligere SR-regering.

SF’s formand Villy Søvndal tror mere på Rådets beregninger end Venstres.

»Nu har vi fået tal for, at det rent faktisk står sådan til, og så kan vi måske undgå diskussionen om, hvorvidt det er rigtigt, at regeringen gør folk fattigere, og i stedet diskutere, om det er rimeligt,« siger han.

AErådet understreger selv, at der ikke findes nogen officiel fattigdomsgrænse i Danmark, men at Rådets tal bygger på analyser og definitioner fra blandt andet Finansministeriet, Danmarks Statistik og den seneste Vismandsrapport fra efteråret 2006.