Vennerne svigter skandale-prinsen

Kongelige
Da prins Andrew gav sit efterhånden berygtede TV-interview, satte det gang i en nedtur af dimensioner. (Foto: BBC)

Når prins Andrew i morgen fejrer sin 60 års fødselsdag, blev det svært at få bordplanen til at gå op, da afbuddene strømmer ind.

Desværre, kan ikke lige den dag.

Sådan lyder det i forskellige versioner i de afbud, der er strømmet ind til prins Andrews 60-års fødselsdagsfest i morgen.

Tidligere ville den engelske overklasse have givet højre og det meste af venstre arm for at få en invitation til en privat fødselsdagsfest hos et medlem af kongefamilien, men sådan er det bestemt ikke mere. Prins Andrew er persona non grata efter sin involvering i sexskandalen med Jeffrey Epstein.

Det har Andrews ekskone, Sarah Ferguson, ifølge flere engelske medier måttet sande. Det er hende, der står for at organisere fejringen, men hun har altså været nødt til at tænke kreativt for at få bordplanen til at gå op.

Prins Andrew og Sarah Ferguson blev skilt i 1996, men har bevaret et nært venskab. Det er således hende, der står for at arrangere hans runde fødselsdag. Ritzau Scanpix

Således har hun været nødt til at sende nye invitationer ud, da der ikke var tilmeldte nok i første omgang.

Prins Andrew fylder 60 år onsdag den 19. februar, og festen bliver holdt i Royal Lodge. Der var egentlig lagt op til et brag af en fest i den helt store skala, men efter prinsens mange møgsager er den blevet skaleret voldsomt ned.

Blandt de mange gæster, der ”desværre” har måttet melde afbud, er prins Harry og hans hustru, Meghan, der dog efter sigende vil sende både en gave og en videohilsen til fødselaren.

Det var også meningen, at Andrews store dag skulle have været officiel flagdag på offentlige bygninger. Den plan er nu også droppet, efter prins Andrew blev fyret fra alle sine kongelige pligter i kølvandet på sexskandalen.