Venezuelas hovedstad er verdens farligste by
New Orleans, Detroit og Baltimore er blandt de byer i USA, hvor der bliver begået flest mord.

Caracas i Venezuela topper listen over verdens farligste storbyer. På listen, hvor antallet af drab per 100.000 indbyggere afgør placering, er der mange sydamerikanske og mellemamerikanske byer samt en del i USA.

Kun byer med mindst 300.000 indbyggere er med på listen.

Brasilien er det land, som har flest byer med på listen: Blandt verdens 50 farligste byer er der 21 brasilianske. I den venezuelanske hovedstad, der har omkring 3,3 millioner indbyggere, blev der sidste år myrdet 3.946 mennesker. Det er 120 mord per 100.000 indbyggere.

Listen er udarbejdet af den mexicanske bevægelse Borgerrådet for Almindelig Sikkerhed og Strafferet.

Tidligere har byen San Pedro Sula i Honduras haft den sørgelige førsteplads. Der blev begået 111 mord per 100.000 indbyggere sidste år, efter at det er lykkedes myndighederne at få nedbragt antallet. Byen ligger nu nummer to på listen.

San Salvador i El Salvador ligger på en tredjeplads, efter at antallet af drab er blevet fordoblet - fra 61 drab per 100.000 indbyggere i 2014 til 108 mord sidste år.

Antallet af mord steg med 81 procent på kun et år i det centralamerikansk land, som kun har seks millioner indbyggere. En stor del af baggrunden for den optrappede vold er bandekrige, som skabte stridigheder, der vækker mindelser om landets borgerkrig i 1980'erne.

Blandt de afrikanske byer på listen er Johannesburg. Cape Town og Durban i Sydafrika. Blandt de amerikanske storbyer, som er med, er New Orleans, Detroit og Baltimore.

/ritzau/TT