Venezuela anholder fem politimænd i sag om fængselsbrand
Mænd bærer en kiste ud med et af ofrene for et fangeoprør og en fængselsbrand, der onsdag kostede 68 mennesker livet. Foto: Carlos Garcia Rawlins/Reuters
Fem personer er anholdt for deres påståede roller i en brand, der kostede 66 fanger og to besøgende livet.

Fem politiembedsmænd er blevet anholdt i Venezuela for deres påståede roller i et fangeoprør samt en brand, der onsdag dræbte 68 mennesker i et overfyldt fængsel på en politistation i den centrale del af landet.

Det oplyser landets offentlige anklager lørdag.

- Anklagemyndigheden har udstedt en arrestordre på fem embedsmænd fra politiet i Carabobo. De menes at være ansvarlige for den tragiske hændelse, der førte til 68 statsborgeres død i cellerne på det regionale politis hovedkvarter.

- De er nu tilbageholdt, skriver anklager Tarek Saab på Twitter.

Tarek Saab, en tidligere guvernør tilhørende Socialistpartiet og tæt på præsident Nicolas Maduro, nævner ikke noget om årsagen til katastrofen.

Pårørende til døde fanger samt en overlevende fange har fortalt, at der var en skudveksling med politiet i fængslet i Valencia onsdag morgen.

Dette er ikke bekræftet fra officielt hold.

Oppositionen i Venezuela skyder skylden for tragedien på Maduros' manglende evne til at reformere landets lovløse fængsler.

- Situationen i detentionscentre og politiets fængselsceller i Venezuela er uacceptabel, siger oppositionspolitiker Miguel Pizarro.

I alt døde 68 mennesker i branden - 66 mandlige fanger og to kvindelige besøgende.

Oppositionen har samtidig kritiseret regeringens tavshed omkring ulykken.

Maduros administration har således indtil videre kun udsendt en enkelt erklæring om branden. Det skete fredag aften. Heri udtrykte administrationen sin medfølelse med de mange efterladte.

Præsident Nicolas Maduro har endnu ikke udtalt sig offentligt om de mange døde.

Maduro, der er tidligere buschauffør og fagforeningsleder, søger genvalg ved det kommende præsidentvalg 22. maj.

Trods lønnedgang, lavkonjunktur og omfattende kriminalitet i Venezuela ventes det, at Maduro vinder en seksårig periode.

Flere oppositionspolitikere er blevet fængslet, og nogle er rejst i eksil. Andre har fået forbud mod at stille op.

Statsligt tv i Venezuela har de seneste dage fokuseret på at vise billeder af venezuelanere på stranden i påskeferien, mens Maduros ministre er forblevet stort set tavse om Valencia-katastrofen.

/ritzau/Reuters