Vejsidebombe koster seks Nato-soldater livet
Endnu en blodig dag i Afghanistan koster Nato-soldater livet. Seks af dem blev dræbt af samme vejsidebombe.

Seks amerikanske soldater, der gør tjeneste i Nato-styrkerne i Afghanistan, er søndag blevet dræbt af en vejsidebombe, oplyser militæralliancen og en amerikansk embedsmand.

- Seks medlemmer af ISAF-styrken døde efter at være blevet ramt af en vejsidebombe i det østlige Afghanistan i dag, hedder det i en erklæring, der som vanligt ikke nævner soldaternes nationalitet.

I Washington siger en embedsmand, at de dræbte soldater er amerikanere.

En anden Nato-soldat blev dræbt i et lignende angreb tidligere søndag, meddeler Isaf. Det bringer antallet af dræbte soldater søndag op på syv.

Det samlede antal af dræbte internationale soldater i år er nu mindst 234 ifølge en sammentælling fra nyhedsbureauet AFP, som bygger på oplysninger fra websiden icasualties.org.

Isaf har heller ikke i dette tilfælde ønsket at oplyse den dræbte soldats nationalitet.

Nato har omkring 130.000 soldater i Afghanistan, hvor de kæmper mod et oprør, som islamistiske Taliban-oprørere har stået bag.

De blev væltet fra magten af en amerikansk ledet invasion i 2001.

Taliban er særligt aktiv i de sydlige og de østlige dele af landet, hvor Nato har indsat størstedelen af dets ildkraft forud for den planlagte tilbagetrækning fra Afghanistan i slutningen af 2014.

Vejsidebomber, der hyppigt er lavet af gødning og Talibans foretrukne våben, er skyld i et stort antal af de samlede tab af Nato-soldaters liv.

De koster også mange civile livet, fordi de bruger de samme veje. Tidligere søndag blev 18 mennesker dræbt i tre separate angreb i den sydlige Kandahar-provins.

I de seneste fem år er antallet af dræbte civile i krigen steget markant, og det nåede et højdepunkt på 3021 i 2011. Langt de fleste blev dræbt af oprørere ifølge FN oplysninger.

/ritzau/AFP